Balog felháborítónak tartja Horváth Aladár kijelentéseit

WL

2011. december 20., kedd 06:00

Balog Zoltán, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium társadalmi felzárkóztatásért felelős államtitkára elképesztőnek tartja Horváth Aladár volt szabad demokrata képviselő, roma politikus azon kanadai kijelentéseit, melyekben tulajdonképpen lefasisztázta Magyarországot – írja a Magyar Nemzet.

Mint ismert, Horváth Aladár a Torontói Munk Center és York Egyetem meghívására az emberi jogok világnapja alkalmából tartott előadásában kijelentette: Magyarországon a romák közvetlen veszélyben érezhetik magukat, megerősödtek a faji előítéletek, a cigányokat megbélyegzik, emellett a „Mussolini fasiszta államában működötthöz hasonló kényszerközmunkáról”, és „munkatáborok felállításának törvényi lehetőségéről” is beszélt. Ezért azt kérte, Kanada gondolkodjon el, hogy képes-e fogadni jelentős számú roma menekültet Magyarországról.

Balog Zoltán szerint szomorú, hogy ilyen kijelentések akkor kerülnek napvilágra, amikor valóságos integrációs program indult Magyarországon. Az államtitkár kijelentette, hogy várhatóan még az idén találkozik Tamara Guttmannal, Kanada magyarországi nagykövetével, akivel megoldásokat keresnek arra, hogy miként lehetne megakadályozni a romák indokolatlan kivándorlását Kanadába – áll a keddi Magyar Nemzetben.

A szerkesztő ajánlja

MN

Esterházy vagy Jókai? Melyikük születésnapja legyen a magyar próza napja?

Esztétikai köntösbe bújtatott közéleti vita a háttérben? Az irodalmi szervezetek nem találják a közös hangot.

Zord Gábor László, László Dávid

Gyöngyösi Márton: Nemzetközileg Fidesz–Jobbik helycsere történt

A Jobbik külpolitikai szakpolitikusa szerint az elmúlt években sikerrel dolgoztak azon, hogy a nyugati országokkal is jó kapcsolatuk legyen.

Arday Attila

Felelősei most sincsenek a kézilabdakudarcnak, „csak Vranjes tehet róla”

Alárendelt helyzetbe került a magyar válogatott a Veszprémhez képest, pedig lehetne másképp is. Elemzés.

Gabay Balázs

Fucsovics: Attól függ a győzelem, mennyire hiszel magadban

A top 20-as játékosok hozzáállásáról, a fullasztó ausztrál hőségről és Patrick Mouratouglou gratulációjáról is beszélgettünk a teniszezővel.