Bevette az Iszlám Állam utolsó fellegvárát a szíriai hadsereg

MN

2017. november 3., péntek 09:55, frissítve: péntek 10:45

A szíriai kormányerők visszafoglalták az Iszkám Állam terrorszervezet egyik utolsó fellegvárát, a Damaszkusztól 450 kilométerre északkeletre, az Eufrátesz folyó bal partján található Dajr ez-Zaurt – jelentette be az állami tévé, amely szerint teljesen megtisztították a várost a dzsihadistáktól. Más jelentések szerint viszont még vannak ellenálló gócok, a kormányerők és szövetségeseik még harcban állnak ezek felszámolásáért.

Dajr ez-Zaur az egyik első város volt, amelyet a Bassár el-Aszad ellen fellázadt erők megpróbáltak elfoglalni 2011-ben, de véglegesen nem tudták kiűzni a kormányerőket, ahogy később, 2014-től az Iszlám Állam sem: egy kerület végig a rezsimhez hű csapatok kezén maradt. A harcok miatt a városból és a tartományból 350 ezer ember kényszerült elmenekülni.

Legolvasottabb cikkek

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.