Bocsánatot kért iraki cikkeiért egy amerikai újságírónő

MNO

2005. december 1., csütörtök 13:02

Bocsánatot kért olvasóitól Judith Miller a New York Times volt újságírója azért, mert az iraki tömegpusztító fegyverek létéről és általában Irakról írt cikkei hamisak voltak.
Judith Miller az iraki háború megindítása előtt cikkek garmadáját írta arról, hogy Irakban veszélyes tömegpusztító fegyverek egész raktárjai és biológiai és vegyi fegyverek vannak. Az idén nyáron pedig 85 napot töltött börtönben, mert nem akarta kiadni egy CIA kiszivárogtatási ügyben a forrásait. Millert a New York Times néhány héttel ezelőtt kirúgta arra hivatkozva, hogy becsapta a kiadót és a főszerkesztőt is.

Az újságírónő most bocsánatot kért olvasóitól, de hozzátette, hogy azok a hírszerzési adatok voltak hamisak, félrevezetők, amelyekre ő is alapozta a tudósításait – jelenti a Magyar Rádió.

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.