Budapestre jön a kampányhajrában Jaroslaw Kaczynski

MTI

2018. április 4., szerda 18:56, frissítve: csütörtök 07:25

Pénteken Budapestre látogat, és részt vesz a szmolenszki légi katasztrófa áldozatai emlékművének felavatásán Jaroslaw Kaczynski, a Lengyelországban kormányzó Jog és Igazságosság (PiS) párt elnöke – közölte szerdán Varsóban Beata Mazurek, a PiS szóvivője. Mazurek a Twitteren tette közzé az információt, majd a PAP hírügynökséget is tájékoztatta.

A PAP emellett a lengyel kormányfői hivatalhoz közel álló forrásból úgy értesült, hogy az emlékmű avatásán Mateusz Morawiecki miniszterelnök is részt vesz. A kormányfő hivatala nem adott ki hivatalos közleményt ez ügyben.

A PAP beszámolója szerint a magyar kormány, a fővárosi önkormányzat és Budafok-Tétény önkormányzata együttműködésében létesült, Mementó Szmolenszkért elnevezésű emlékművet péntek délelőtt avatják fel Budapesten.

A 2010-es szmolenszki légi katasztrófában a lengyel állami küldöttség 96 tagja halt meg, köztük volt a PiS elnökének ikertestvére, Lech Kaczynski akkori államfő is.

Legolvasottabb cikkek

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.