Csak egy kislány élte túl az oroszországi légikatasztrófát

MTI

2017. november 15., szerda 09:14, frissítve: szerda 09:38

Kényszerleszállás közben a földhöz csapódott egy L-410 Turbolet típusú kis utasszállító repülőgép szerda délelőtt Oroszország távol-keleti régiójában, a Habarovszki határterületen, a balesetben hat ember életét vesztette, egy hároméves kislány életben maradt.

A súlyosan megsérült kislányt repülővel egy habarovszki kórházba szállították. Az áldozatok közül ketten a személyzet tagjai, négyen pedig utasok voltak.

A repülőgép a Habarovszkból Nyelkan településre tartott, ahol még a leszállópálya előtt kényszerleszállást kísérelt meg.

A tragédia ügyében vizsgálat indult.

Az L-410 Turbolet a csehszlovák Let Kunovice repülőgépgyártó vállalat által kifejlesztett tizenkilenc személyes, két légcsavaros gázturbinával felszerelt, felsőszárnyas utasszállító repülőgép. Az 1971 óta készülő típust ma is gyártja a jelenleg Aircraft Industries néven működő cseh társaság, és több ország is alkalmazza a regionális légi közlekedésben.

A szerkesztő ajánlja

Hutter Marianna

Az első Orbán-kormány jelölte Zaid Naffát a tiszteletbeli konzuli posztra

A jordán üzletember már abban az időszakban is elbukott a magyar állampolgársághoz szükséges nemzetbiztonsági átvilágításon.