Csak egy kislány élte túl az oroszországi légikatasztrófát

MTI

2017. november 15., szerda 09:14, frissítve: szerda 09:38

Kényszerleszállás közben a földhöz csapódott egy L-410 Turbolet típusú kis utasszállító repülőgép szerda délelőtt Oroszország távol-keleti régiójában, a Habarovszki határterületen, a balesetben hat ember életét vesztette, egy hároméves kislány életben maradt.

A súlyosan megsérült kislányt repülővel egy habarovszki kórházba szállították. Az áldozatok közül ketten a személyzet tagjai, négyen pedig utasok voltak.

A repülőgép a Habarovszkból Nyelkan településre tartott, ahol még a leszállópálya előtt kényszerleszállást kísérelt meg.

A tragédia ügyében vizsgálat indult.

Az L-410 Turbolet a csehszlovák Let Kunovice repülőgépgyártó vállalat által kifejlesztett tizenkilenc személyes, két légcsavaros gázturbinával felszerelt, felsőszárnyas utasszállító repülőgép. Az 1971 óta készülő típust ma is gyártja a jelenleg Aircraft Industries néven működő cseh társaság, és több ország is alkalmazza a regionális légi közlekedésben.

A szerkesztő ajánlja

Szabó Zs. László

Fideszes politikus édesanyja teheti ki a bérház lakóit

Az új, 82 éves tulajdonos fia is tagja volt annak a miskolci önkormányzati bizottságnak, amely az ingatlan eladásáról döntött.

Molnár Richárd

Átjáróház a letelepedési kötvényprogram? Csak húszan buktak el a sok ezerből

Nehéz volt megbukni a nemzetbiztonsági vizsgálatokon a letelepedési kötvényeseknek.

Kerekes Zsolt

„Orbán Viktor tisztában van vele, hogy nagyobb valószínűséggel veszíteni fog”

Az elégtétellel való fenyegetés azt mutatja, a választás utánra is ki van tűzve a feladat: összetartás, ellenállás, visszavágás.

Grimm Balázs

Egy édesanya és az ő halálos beteg kisfia, akiket magára hagyott az állam

Az olcsó gyógyszereket megkapják támogatottan, a drágákat nem, miközben 74 ezer forintból próbál megélni a kis család.