Csak egy kislány élte túl az oroszországi légikatasztrófát

MTI

2017. november 15., szerda 09:14, frissítve: szerda 09:38

Kényszerleszállás közben a földhöz csapódott egy L-410 Turbolet típusú kis utasszállító repülőgép szerda délelőtt Oroszország távol-keleti régiójában, a Habarovszki határterületen, a balesetben hat ember életét vesztette, egy hároméves kislány életben maradt.

A súlyosan megsérült kislányt repülővel egy habarovszki kórházba szállították. Az áldozatok közül ketten a személyzet tagjai, négyen pedig utasok voltak.

A repülőgép a Habarovszkból Nyelkan településre tartott, ahol még a leszállópálya előtt kényszerleszállást kísérelt meg.

A tragédia ügyében vizsgálat indult.

Az L-410 Turbolet a csehszlovák Let Kunovice repülőgépgyártó vállalat által kifejlesztett tizenkilenc személyes, két légcsavaros gázturbinával felszerelt, felsőszárnyas utasszállító repülőgép. Az 1971 óta készülő típust ma is gyártja a jelenleg Aircraft Industries néven működő cseh társaság, és több ország is alkalmazza a regionális légi közlekedésben.

Legolvasottabb cikkek

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.