Diákoknak veszett nyoma egy walesi nemzeti parkban

MTI

2016. június 29., szerda 18:00, frissítve: szerda 18:31

Huszonnégy tizenéves diák tűnt el szerdán a Wales hegyvidéki részén fekvő Brecon Beacons nemzeti park területén, a hatóságok mentőakciót indítottak – számolt be a BBC brit közszolgálati televízió Twitter-oldalán. A hat-hat diákból álló négy csoportból hármat néhány órán belül sikerült megtalálniuk a hatóságoknak.

A mentésben részt vevő egyik hegyimentőcsapat a BBC-nek úgy nyilatkozott, hozzávetőleg már a negyedik csoport hollétét is meghatározták, de teljesen nem biztosak benne.

A BBC közlése szerint három hegyimentőcsapat és a rendőrség is részt vesz a Tafarn Y Garreg vendéglátóhely közelében zajló keresésben. A brit parti őrség egyik mentőhelikopterét szintén a helyszínre irányították.

Mark Moran, a mentőcsapat egyik munkatársa korábban azt mondta, telefonon sikerült kapcsolatba lépniük az eltűnt, felnőtt kíséret nélküli diákcsoportokkal.

A helyi rendőrség egyik szóvivője azt mondta, a térségben tapasztalható zord időjárás miatt aggódnak a fiatalok egészsége miatt. Két diáknál a kihűlés jelei jelentkeztek.

A rendőrség nem erősítette meg az eltűnt tanulók számát.

A tanulók a nagy presztízsű brit királyi díj, a Duke of Edinburgh Award nyertesei. A díj része a walesi túra is. 14–21 éves fiatalok, akiket a Fülöp herceg által alapított szervezet személyes kibontakozásukban kíván támogatni azzal, hogy részvételi lehetőséget biztosít számukra kalandos és sportkirándulásokon.

Egy helyi politikus azt mondta, elsődleges fontosságú, hogy megtalálják és biztonságba helyezzék őket. „Ez időről időre megesik azokkal, akik csoportokban teljesítik a Duke of Edinburgh programot – és egyelőre, úgy tűnik, mindegyikük jól van” – tette hozzá.

A szerkesztő ajánlja

Vég Márton

Maffiamódszerekkel dolgozhattak Tiborcz Istvánék

Az ellenzék szerint az Elios csalásgyanús pályázatai az utolsó szöget jelenthetik az Orbán-rendszer koporsójába.

Szabó Zsolt

Félig üres korsó: egyelőre nem lesz csendes a bulinegyed

Érvénytelen lett a helyi népszavazás a bulinegyedről, az egész VII. kerületben 43 520 ember szavazhatott. Riport.

MN

Az én Jókaim – 193 éve született a „nagy magyar mesemondó”

A nagy elbeszélőre emlékezve arra kértük szerzőinket, meséljenek nekünk egy flekk Jókait.

Pethő Tibor

„Párttitkárok soha nem határozhatják meg az anyaszentegyház magatartását”

Az év elején mutatták be a Bulányi György piarista papról és a Bokor közösségről szóló dokumentumfilmet.