Egy hete keresik a repülőgépet

NT

2012. június 18., hétfő 14:10

Több mint ezren keresik azt az An–2 típusú repülőgépet, amely egy hete tűnt el nyolc utassal a fedélzetén az Urál hegységnél, Szverdlovszk megyében (területen).

A kutatásba mentési szakembereket, rendőröket, önkénteseket és légi járműveket is bevontak. Mihail Borogyin megyei rendőrparancsnok hétfőn már az OMON elit belügyi alakulattól is vezényelt ki egységeket a gép felkutatására.

A helyi rendőrség feltételezi, hogy a gép utasai kirándulásra indultak a tajgába. A hozzátartozók elmondása szerint ilyesmire készülhettek, mert fényképezőgépeket és videokamerákat vittek magukkal.

Mint a megyei rendőrség szóvivője elmondta, egy olyan kisgépet, mint az An–2-es különösen nehéz megtalálni a sűrű tajgában.

A cseljabinszki Avi Zov légitársasághoz tartozó An–2-es géppel engedély nélkül szálltak fel június 11-én este Szerovból. A hatóságok eljárást indítottak.

Forrás: MTI

A szerkesztő ajánlja

MN

Esterházy vagy Jókai? Melyikük születésnapja legyen a magyar próza napja?

Esztétikai köntösbe bújtatott közéleti vita a háttérben? Az irodalmi szervezetek nem találják a közös hangot.

Zord Gábor László, László Dávid

Gyöngyösi Márton: Nemzetközileg Fidesz–Jobbik helycsere történt

A Jobbik külpolitikai szakpolitikusa szerint az elmúlt években sikerrel dolgoztak azon, hogy a nyugati országokkal is jó kapcsolatuk legyen.

Arday Attila

Felelősei most sincsenek a kézilabdakudarcnak, „csak Vranjes tehet róla”

Alárendelt helyzetbe került a magyar válogatott a Veszprémhez képest, pedig lehetne másképp is. Elemzés.

Gabay Balázs

Fucsovics: Attól függ a győzelem, mennyire hiszel magadban

A top 20-as játékosok hozzáállásáról, a fullasztó ausztrál hőségről és Patrick Mouratouglou gratulációjáról is beszélgettünk a teniszezővel.