Egy magyar lelkész szerint provokált a Lidl a keresztek eltüntetésével

MTI

2017. szeptember 9., szombat 15:42, frissítve: szombat 15:58

Bese Gergő iskolalelkész, a 777 nevű keresztény blog egyik szerkesztője azzal kapcsolatban nyilatkozott, hogy mécsesekkel tiltakoztak több magyarországi Lidl áruház előtt, amiért a bolthálózat Csehországban eltüntette az ortodox templomok keresztjeit Szantorini látképéről a görög hetet hirdető szórólapjain.

Mint mondta, ki kell állni a képek meghamisítása és az európai keresztény kultúra háttérbe szorítása ellen. „A kérdés az – tette hozzá –, hogy a társadalom milyen választ ad a keresztény kultúra felhígítására tett kísérletre.”

A kereszt eltüntetésével Szantorini egyik jól ismert tájképét is meghamisították, erre nem adhat magyarázatot a vallási és politikai semlegesség, amire a bolthálózat is hivatkozott. A Lidl később elnézést kért, és hangsúlyozta, hogy a jövőbeli reklám- és marketingkampányaiban figyelembe veszi az „aktuális tapasztalatokat”.

Legolvasottabb cikkek

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.