Egyre nehezebb helyzetben Obama

BL

2012. június 13., szerda 06:38, frissítve: szerda 10:54

Kereken öt hónappal az amerikai elnökválasztás előtt január óta a legalacsonyabb szintre csökkent Barack Obama népszerűsége. Egy friss közvélemény-kutatás szerint ennek oka az ország rossz gazdasági helyzete.
A republikánusok elnökjelöltje pénzgyűjtésben már megelőzte Barack Obamát. Bővebben>>>

A Washingtonban helyi idő szerint kedden ismertté vált felmérés szerint a hivatalban lévő elnök támogatottsága mindössze 47 százalékos. Ehhez hasonlóan alacsony szintet utoljára januárban mértek. A felmérés szerint a megkérdezettek 63 százaléka annak a nézetnek adott hangot, hogy az ország rossz úton jár. Egy hónappal korábban mintegy 6 százalékkal kevesebben fogalmazták meg ugyanezt a véleményt. A demokrata elnök előnye republikánus kihívójával, Mitt Romneyval szemben a korábbi 7-ről 1 százalékpontra csökkent. A válaszadók 45 százaléka Obamát, míg 44 százaléka Romney-t biztosította támogatásáról.

Philadelphiában Benjamin Franklin szobra előtt mondott beszédet Barack Obama
Philadelphiában Benjamin Franklin szobra előtt mondott beszédet Barack Obama
Fotó: Reuters


Ebből is kiindulva az amerikai elnök a gazdaságnak kívánja szentelni Ohio-állambeli, csütörtökre tervezett nagyszabású kampánybeszédét. Ohio kulcsfontosságú állam a novemberi elnökválasztás kimenetele szempontjából, amit megerősít, hogy rögtön Obama után Mitt Romney is Ohióba látogat. Az elnök munkatársai szerint Barack Obama csütörtökön mindenekelőtt a saját és riválisa gazdasági víziója közötti különbségekre kívánja felhívni a figyelmet.

Fotó: Reuters


Ez a látogatás már csak azért is fontos a hivatalban lévő elnöknek, mert nemrégiben igen magas labdát adott ellenfeleinek, amikor egy gazdasági sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, hogy alapvetően nincs semmi gond a gazdasággal.

Forrás: MTI, MNO

A szerkesztő ajánlja

Pápay György

Pápay György

Nem bojkott kell, hanem mozgósítás

A választástól való távolmaradásról szóló vitáknak a Fideszben örülnek a legjobban.

Vass Norbert, Hegyi Zoltán, Vékony Zsolt

Egy mosókonyhából neki a világnak – Ma lenne 75 éves Cseh Tamás

Zenész, indián, rajztanár, egyszálgitáros, színpadra lépni izguló rendkívül összetett kulturális jelenség.

Stier Gábor

„Nem tiltakoznék amiatt, ha Ungvár felett magyar zászló lengene”

Az új hidegháború áldozatának tartja magát Oleg Bondarenko, az EU-ból lengyel döntésre kitiltott moszkvai politológus. Interjú.