Elevenen égtek el a hálóterembe zárt malajziai diákok

MN

2017. szeptember 14., csütörtök 14:43, frissítve: csütörtök 15:17

Malajzia utóbbi 20 évének legsúlyosabb tűzesete történt meg helyi idő szerint csütörtök hajnalban: legkevesebb 22 diák és két tanár égett bent egy egyházi iskola zárt hálótermében, az ország fővárosában – további tíz embert kórházba szállítottak, közülük négy sérült állapota súlyos lehet

A Korán szövegét oktató iskola kollégiumszerűen működött, és szállást is adott a tanulóknak, ezért ilyen nagy a halálos áldozatok száma. A 13 és 17 év közötti diákok az ablakon próbáltak kimenekülni, de nem juthattak át az erős vasrácsokon, írja a BBC.

A tüzet valószínűleg rövidzárlat vagy egy szúnyogriasztó készülék kigyulladása okozhatta. Helyi lapok szerint az oktatási intézménynek még csak érvényes tűzvédelmi terve és engedélye sem volt.

Malajzia népjóléti minisztere szerint 2015 óta 29 tűzeset történt az ország Korán-iskoláiban. Az év elején pedig kórházban vesztette életét egy súlyosan bántalmazott 11 éves tanuló, akit állítólag az egyik egyházi iskola igazgatója vert meg.

Legolvasottabb cikkek

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.