Ellenhangszórókat helyezett ki Észak-Korea

MTI

2016. január 8., péntek 12:09

Észak-Korea ellenakciót indított pénteken a néhány órával korábban elindított dél-koreai hangszórós propagandaüzenetekre – jelentette a Yonhap hírügynökség egy meg nem nevezett dél-koreai kormánytisztviselőre hivatkozva.

Dél-Korea pénteken újította fel a hangszórós propagandaüzenetek közvetítését a határon át Észak-Koreába, válaszul arra, hogy Phenjan két nappal ezelőtt végrehajtotta immár negyedik kísérleti nukleáris robbantását. A hatalmas hangszórókat 11 ponton helyezték el a határ mentén. Észak-Korea korábban „közvetlen hadüzenetnek” nevezte a területére irányuló ellenséges propagandát, és megtorlással fenyegetett.

Alig telt el pár óra a dél-koreai akció déli kezdete után, az észak-koreai hadsereg egyes határőr egységeinél szintén a határra kihelyezett hangszórókkal kezdtek propagandaüzeneteket sugározni dél felé, hogy az észak-koreai katonák a keletkező hangzavarban ne értsék Szöul üzeneteit.

A szerkesztő ajánlja

R. Kiss Kornélia

Apátia lett úrrá a baloldali bicskei ellenzéken

A szír származású jelölt a migránskampány miatt visszalépett, a másik szocialista is idő előtt visszavonulna. Csak a Jobbik száll szembe a Fidesszel.

Katona Mariann, Hutter Marianna

Szél tanácsadója: Kósa azt mondta, magyar vagyok, nem afgán

Megszólalt a tanácsadó, akit Szél Bernadett javasolt a nemzetbiztonsági bizottságba.

Lándori Tamás

Sokmilliós támogatást nyert a tornyospálcai apagyilkos

A helyiek azt beszélik, új pirulákat írt fel orvosa az elkövetőnek újabb szörnyű tette előtt.