Elloptak egy széfet Pablo Escobar házának romjai közül

MTI

2016. január 20., szerda 18:50

Egy széfet találtak Pablo Escobar néhai kolumbiai drogbáró egykori Miami Beach-i házának lebontásakor, ám a páncélszekrénynek még azelőtt nyoma veszett, hogy az új tulajdonosok belenézhettek volna. A rendőrség lopás ügyében indított nyomozást.

„A földbe volt temetve néhány márványdarab alá, és a munkásaink találtak rá, ám még azelőtt ellopták, hogy lehetőségünk lett volna elmozdítani, ezért most a rendőrséggel együttműködve próbáljuk megoldani az ügyet” – mondta el az újságíróknak Jennifer Valoppi, aki férjével, Christian de Berdouare-rel 2014-ben vásárolta meg az ingatlant tízmillió dollárért.

„Egy sötét fejezet”

A házaspár a múlt hét elején látott hozzá az épület lebontásához, elrejtett kincsek, egyebek között készpénz, arany és ékszerek után kutatva. De Berdouare korábban azt mondta, jó esély van arra, hogy kincseket vagy akár kábítószert is találnak az átszámítva 2,9 milliárd forintért vásárolt Miami Beach-i ház falaiban vagy padlódeszkái alá rejtve, Escobar ugyanis az összes házában rejtegetett pénzt.

„Ez a város történelmének része, egy sötét fejezet, amely most a végéhez közeledik” – mondta Berdouare, az épület lebontására célozva. A pár szerint Escobar néhányszor ellátogatott a Biscayne-öbölre néző és saját mólóval rendelkező rózsaszín házba, de sosem élt ott huzamosabb ideig.

Pablo Escobar volt egykor a világ egyik leggazdagabb embere. Az ő irányításával működött a medellíni drogkartell: ezen keresztül érkezett az Egyesült Államokba importált kokain legnagyobb része az 1980-as években és az 1990-es évek elején. A drogbáró 1993-ban halt meg, 44 éves korában. A drogbáró 1980-ban tett szert a házra, amelyet azonban 1987-ben elkoboztak az amerikai hatóságok.

A szerkesztő ajánlja

Pethő Tibor

Jolika, az ÁVH keblein nevelkedett, gépírónőből lett belügyes nagyasszony

Császárné Lábass Jolán jelképpé nemesült. A képmutatás, a szembenézés kudarcának jelképévé.

Favero-Fürjész Judit Éva

80 éves Adriano Celentano, aki nem fél a politikától

„Ma mindenki fél a szavaktól, csak olyan dolgokat lehet mondani, amelyek senkit nem zavarnak” – vallja a népszerű olasz énekes-színész.

Lukács Csaba

Sokkoló képek Venezuelából, a buszsofőrből lett baloldali vezér hazájából

A caracasi magyarok naponta küldik az ijesztőnél ijesztőbb híreket az árak és a dollárárfolyam alakulásáról.

Lakner Dávid

Kádárista prostituáltnak áll a híres magyar színésznő

A Testről és lélekről című film főszereplője, Borbély Alexandra szerint merni kell nagyot gondolni. Interjú.