Előzetesbe került a verekedő magyar állampolgár + Videó

TK

2012. június 14., csütörtök 14:17, frissítve: csütörtök 15:29

Harmincnapos előzetes letartóztatásba helyeztek egy magyar állampolgárt a lengyel–ukrán rendezésű labdarúgó Európa-bajnokság A csoportjának varsói orosz–lengyel mérkőzése napján lezajlott szurkolói összecsapások nyomán – tájékoztatta az MTI-t csütörtökön Kónya Katinka varsói magyar konzul.

A bíróság rendbontásban való részvétellel és erőszakos fellépéssel vádolja a férfit. Az indoklás szerint azért volt szükség az előzetes letartóztatására, mert magyar állampolgárként nem rendelkezik lengyelországi bejelentett lakcímmel, és csak így biztosítható a tárgyaláson való részvétele, amelyen a tanúként meghallgatandó rendőrök azonosítani tudják. Ezenkívül szabadlábra helyezése esetén az Eb idején további zavargásokban is részt vehetne a bíróság szerint.

A magyar rendbontó ügyét június 25-én tárgyalják.

Az MNO beszámolt róla, hogy a keddi „varsói csata” után összesen 184 embert vettek őrizetbe, köztük egy magyart is.

A lengyel média a zavargások óta vitatja a rendőrség felkészültségét, amely képtelen volt megelőzni a rendbontást. Ez azért is fontos, mert szombaton több tízezer orosz szurkoló érkezhet Varsóba az orosz–görög csoportmérkőzésre. Szerdán Vlagyimir Putyin orosz elnök is megszólalt az ügyben, hangsúlyozva, hogy a szervezők felelnek a szurkolók biztonságáért.

Forrás: MTI

A szerkesztő ajánlja

Vég Márton

Orbán és Soros egy csapatban játszik? „Soros-szervezetet” pénzel a BM

Több millió forint állami pénzt kapott egy menekülteket segítő szervezet, amely tagja a milliárdos civil hálózatának is.

Molnár Csaba

El sem tudja képzelni, mennyi vér tapad egy avokádós pirítóshoz

Fegyveres bandák támadják a farmokat Mexikóban, ahol a drogcsempészet mellett az avokádótermesztés a legjövedelmezőbb üzlet.

Pápay György

Pápay György

Nem bojkott kell, hanem mozgósítás

A választástól való távolmaradásról szóló vitáknak a Fideszben örülnek a legjobban.

Vass Norbert, Hegyi Zoltán, Vékony Zsolt

Egy mosókonyhából neki a világnak – Ma lenne 75 éves Cseh Tamás

Zenész, indián, rajztanár, egyszálgitáros, színpadra lépni izguló rendkívül összetett kulturális jelenség.