Európai vezetőkkel tárgyalt Obama - Magyar Nemzet

Európai vezetőkkel tárgyalt Obama

2012. május 31., csütörtök 07:20, frissítve: csütörtök 08:41

Az európai gazdasági helyzetről és a szíriai válság fejleményeiről tanácskozott videokonferencia keretében szerdán Barack Obama amerikai elnök Angela Merkel német kancellárral, Francois Hollande francia államfővel és Mario Monti olasz miniszterelnökkel – közölte szerdán a Fehér Ház.

A tájékoztató szerint a G8-ak közelmúltbeli Camp David-i csúcstalálkozóján és az európai uniós vezetők múlt heti nem hivatalos találkozóján lezajlott megbeszélések folytatásaként az államvezetők megvitatták az európai helyzet alakulását. Megállapodtak abban, hogy a G20 országcsoport júniusi mexikói csúcstalálkozójára készülve folytatják a szoros konzultációkat.

A nagyhatalmak vezetői megvitatták a szíriai válság fejleményeit, és egyetértettek annak fontosságában, hogy a szíriai kormánynak véget kell vetnie a saját népe elleni erőszaknak, és sürgősen véghez kell vinnie egy politikai átmenetet. Ismert, szerda hajnalban is harcok folytak a szíriai hadsereg és a lázadók között Damaszkuszban és az ország más régióiban. Kedd éjjel pedig újabb 13 kivégzett civil holttestére bukkant Deir-ez-Zór tartományban az ENSZ megfigyelőcsoportja.

Forrás: MTI, MNO

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.