Fagypontig zuhanhat a hőmérséklet hétfőn

NT

2012. augusztus 12., vasárnap 22:20

Szlovákiában vasárnapról hétfőre virradóra fagypont környékére eshet a hőmérséklet az ország nyugati részében, a Malackai járásban. Kedden, szerdán fokozatosan visszatér a nyári meleg – írja a Bumm.sk szlovákiai magyar hírportál.

Vasárnap az ország legnagyobb részén augusztushoz képest hűvös az idő, 20 fok körüli a napi csúcs, helyenként 24 fokig emelkedhet a hőmérséklet. Hétfőn hajnalban az ország legnyugatibb csücskében akár talaj menti fagyok is lehetnek – a Szlovák Hidrometeorológiai Intézet ezért első fokú, sárga figyelmeztetést adott ki a Malackai járásra.

Az intézet honlapján közölt előrejelzés szerint hétfőn az ország északi részében 21, délen 26 fok lesz a napi csúcshőmérséklet. A hét első napján még sok helyen lesz felhős az ég, ám kedden fokozatosan felszakadozik a felhőzet, egyre melegebb lesz, és szerdán már kellemes nyári idő várható – a déli országrészekben a 28 fokot is elérheti a napi csúcshőmérséklet.

Forrás: BUMM.SK

A szerkesztő ajánlja

Vég Márton

Az Iraki Kurdisztánból származó negyvenéves Ismael jól érzi magát Magyarországon

A vámosszabadi befogadóállomáson élő férfi egy kicsit beszél magyarul, és nem akar továbbutazni Németország felé. Riport.

Pethő Tibor

Jolika, az ÁVH keblein nevelkedett, gépírónőből lett belügyes nagyasszony

Császárné Lábass Jolán jelképpé nemesült. A képmutatás, a szembenézés kudarcának jelképévé.

Favero-Fürjész Judit Éva

80 éves Adriano Celentano, aki nem fél a politikától

„Ma mindenki fél a szavaktól, csak olyan dolgokat lehet mondani, amelyek senkit nem zavarnak” – vallja a népszerű olasz énekes-színész.

Lukács Csaba

Sokkoló képek Venezuelából, a buszsofőrből lett baloldali vezér hazájából

A caracasi magyarok naponta küldik az ijesztőnél ijesztőbb híreket az árak és a dollárárfolyam alakulásáról.