Fej fej mellett Romney és Obama

2012. augusztus 22., szerda 23:54

Egy szerdán megjelent friss felmérés szerint fej fej mellett állnak az amerikai elnökjelöltek alig három hónappal a választás előtt. A jelöltek megítélésében nem hozott érdemi változást, hogy a republikánus kihívó megnevezte, kit venne maga mellé alelnöknek győzelme esetén.

Barack Obama elnök és Mitt Romney között a statisztikai hibahatáron belül van a támogatottság különbsége: a regisztrált választók 47 százaléka tervezi az elnökre és Joe Biden alelnökre adni a voksát, Romneyt és Paul Ryant 46 százalék részesíti előnyben – derül ki az AP-GfK adataiból. Ez alig különbözik ugyanennek a cégnek a júniusi felmérésétől, amely 47:44 százalékot mutatott ki Obama javára.

Nagyobb a vélemények eltérése akkor, ha azt kérdezik, hogy az emberek szerint ki a favorit. Obama megválasztására számít a felnőttek 58 százaléka, és csak 32 százalék a menesztésére. Ami a személyes szimpátiát illeti, 53 százalék véleménye kedvezőbb az elnökről, míg 44 százalék szimpátiája jut Romneynak. Obama a felnőttek 51 százaléka szerint jobban megérti az emberek gondjait, Romney ebben a kategóriában 36 százalékot kapott. Az elnök 44 százalékával szemben viszont 48 százalék gondolja úgy, hogy a kihívó jobban tudná kezelni a gazdaságot. Az összes szavazó 23 százaléka még nem döntött arról, hogy kire fog voksolni.

Forrás: MTI

A szerkesztő ajánlja

Pethő Tibor

Jolika, az ÁVH keblein nevelkedett, gépírónőből lett belügyes nagyasszony

Császárné Lábass Jolán jelképpé nemesült. A képmutatás, a szembenézés kudarcának jelképévé.

Favero-Fürjész Judit Éva

80 éves Adriano Celentano, aki nem fél a politikától

„Ma mindenki fél a szavaktól, csak olyan dolgokat lehet mondani, amelyek senkit nem zavarnak” – vallja a népszerű olasz énekes-színész.

Lukács Csaba

Sokkoló képek Venezuelából, a buszsofőrből lett baloldali vezér hazájából

A caracasi magyarok naponta küldik az ijesztőnél ijesztőbb híreket az árak és a dollárárfolyam alakulásáról.

Lakner Dávid

Kicsit kívülre kellett szorítani a színészt

A Testről és lélekről című film főszereplője, Borbély Alexandra szerint merni kell nagyot gondolni. Interjú.