Felfegyverzik az oslói repülőtéren járőröző rendőröket

MN

2017. november 9., csütörtök 17:17, frissítve: csütörtök 18:36

Felfegyverzik a Norvégia legnagyobb repülőterén járőröző rendőröket az elkövetkező három hónapra – hagyta jóvá az intézkedést a norvég kormány csütörtökön. Per-Willy Amundsen norvég igazságügyi és közbiztonsági miniszter az újságíróknak elmondta: bármi is történne az oslói repülőtéren, az jelentős kárt okozna. Hozzátette, hogy az oslói repülőtér egy olyan nagy kiterjedésű, nyílt terület, amelyen mindennap igen sok ember halad át.

Kockázatosnak minősül, hogy az országban szolgálatot teljesítő rendőrök általában fegyvertelenek, a fegyvereket általában a járműveikben tárolják a rendőrségi erők tagjai egy 2013-as intézkedés nyomán. E határozatot megelőzően a fegyvereket még a rendőrőrsökön tartották.

A norvég törvényhozás három hónapos időszakra tette lehetővé az oslói repülőtéren szolgálatot teljesítő rendőrök fegyverviselését, ami további nyolc héttel meghosszabbítható. Az igazságügyi és közbiztonsági tárca jelenleg annak módját keresi, hogy az ideiglenes fegyverviselési engedélyt állandóvá tegye az oslói mellett több más norvég repülőtéren is. A minisztérium tervét a repülőterek biztonságáért felelős szolgáltató és a repülőtereket üzemeltető cég is támogatja – írja az MTI.

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

Meglepő, de nem a téli sötétségben nő az öngyilkosságok száma

Mennyire határozza meg boldogságunkat a fény és miért veszélyesek a legújabb fényforrások?

Ficsor Benedek

Mácsai Pál: Semmi misztikus, játszani mindenki tud

Az Örkény alapító igazgatója a színházról, a Terápiáról, bulvárról, békülő szekértáborokról és a színház mély erkölcsösségéről. Interjú.

Szécsi Noémi

Feltárul Szabó Magda eddig kevésbé ismert szenvedélyes oldala

Az írónő szerelmei, avagy zavarba ejtő naplórészletek a kálvinista nagyasszony életéből.

Pintér Bence

„Öröm minden zsidónak”, vagy a nemzetközi jog semmibevétele?

Vélemények a Jeruzsálemmel kapcsolatos, múlt heti Trump-bejelentésről.