Felfegyverzik az oslói repülőtéren járőröző rendőröket

MN

2017. november 9., csütörtök 17:17, frissítve: csütörtök 18:36

Felfegyverzik a Norvégia legnagyobb repülőterén járőröző rendőröket az elkövetkező három hónapra – hagyta jóvá az intézkedést a norvég kormány csütörtökön. Per-Willy Amundsen norvég igazságügyi és közbiztonsági miniszter az újságíróknak elmondta: bármi is történne az oslói repülőtéren, az jelentős kárt okozna. Hozzátette, hogy az oslói repülőtér egy olyan nagy kiterjedésű, nyílt terület, amelyen mindennap igen sok ember halad át.

Kockázatosnak minősül, hogy az országban szolgálatot teljesítő rendőrök általában fegyvertelenek, a fegyvereket általában a járműveikben tárolják a rendőrségi erők tagjai egy 2013-as intézkedés nyomán. E határozatot megelőzően a fegyvereket még a rendőrőrsökön tartották.

A norvég törvényhozás három hónapos időszakra tette lehetővé az oslói repülőtéren szolgálatot teljesítő rendőrök fegyverviselését, ami további nyolc héttel meghosszabbítható. Az igazságügyi és közbiztonsági tárca jelenleg annak módját keresi, hogy az ideiglenes fegyverviselési engedélyt állandóvá tegye az oslói mellett több más norvég repülőtéren is. A minisztérium tervét a repülőterek biztonságáért felelős szolgáltató és a repülőtereket üzemeltető cég is támogatja – írja az MTI.

Legolvasottabb cikkek

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.