Felrobbantották egy diplomata autóját

PR

2012. augusztus 20., hétfő 22:30, frissítve: kedd 10:50

Felrobbantották egy egyiptomi diplomata autóját lakása közelében a kelet-líbiai Bengázi városában hétfőn, a támadásban senki sem sérült meg.

Biztonsági források szerint Abdelahim Rifai, a bengázi egyiptomi konzulátus első titkárának gépkocsija alatt házi készítésű pokolgép robbant.

A merénylet egy nappal az után történt, hogy Líbia fővárosában, Tripoliban vasárnap hajnalban három, gépkocsiba rejtett pokolgép robbant, abban a támadásban két ember meghalt, többen megsebesültek.

Az arab országot 42 éven át irányító Moammer Kadhafi vezető tavalyi bukása óta a vasárnapiak voltak az első, emberéletet követelő pokolgépes támadások Líbiában. A robbantásokkal összefüggésben Kadhafi 32 követőjét őrizetbe vették.

Líbia parlamentje augusztus 10-én megválasztotta elnökét Mohammed Magarif személyében, aki hosszú éveken át ádáz bírálója volt a Kadhafi-rezsimnek. Líbia első szabadon választott parlamentje augusztus 9-én vette át a hatalmat az Átmeneti Nemzeti Tanácstól.

Forrás: MTI

A szerkesztő ajánlja

Hutter Marianna

Az első Orbán-kormány jelölte Zaid Naffát a tiszteletbeli konzuli posztra

A jordán üzletember már abban az időszakban is elbukott a magyar állampolgársághoz szükséges nemzetbiztonsági átvilágításon.