Felszálltak a buszra, majd tüzelni kezdtek

MNO-WL

2011. október 4., kedd 08:44, frissítve: szerda 12:53

Síita muzulmánokat szállító buszt támadtak meg fegyveresek kedden a délnyugat-pakisztáni Beludzsisztán tartományban, 13 embert megöltek – közölte a rendőrség.

A tájékoztatás szerint a kisteherautón érkező támadók Kvetta város külterületén feltartóztatták a járművet. Négy fegyveres felszállt a buszra és tüzet nyitott az utasokra, majd elmenekült. A halálos áldozatokon kívül öt sebesült is van.

A buszon zömmel a hazara nemzetiséghez tartozó síita muzulmánok utaztak. A hazarák nemcsak vallási felfogásukban különböznek a táliboktól, de fegyverrel harcoltak a fanatikus Korán-tanulók 2001-ben megdöntött afganisztáni rezsimje ellen is.

Forrás: MTI

A szerkesztő ajánlja

Kuthi Áron

Nincs pénz a magyar múlt megmentésére

Nem csak templomokból áll az épített örökség a Kárpát-medencében. A megőrzésre a végtelen mennyiségű pénz is kevés volna.

Koncz Tamás

Méregdrága nyári elittábor a kormánytagok gyerekeinek

Kerényi Imre miniszterek trónörököseit várja a vörösberényi kolostorba, hogy ott körtáncot lejtsenek, és római stílusú hadi bemutatót tartsanak.

Vég Márton

Az Iraki Kurdisztánból származó negyvenéves Ismael jól érzi magát Magyarországon

A vámosszabadi befogadóállomáson élő férfi egy kicsit beszél magyarul, és nem akar továbbutazni Németország felé. Riport.

Pethő Tibor

Jolika, az ÁVH keblein nevelkedett, gépírónőből lett belügyes nagyasszony

Császárné Lábass Jolán jelképpé nemesült. A képmutatás, a szembenézés kudarcának jelképévé.