Feltűnően nagy volt a nő feneke, heroinnal volt kibélelve a nadrágja

MN

2017. május 8., hétfő 19:29, frissítve: hétfő 22:15

Nem unatkoznak az USA és Mexikó határán a kábítószer-kereső kutyák, hihetetlen méreteket öltött a drogcsempészet.

Mindenki tisztában van azzal, hogy az Egyesült Államok és Mexikó között húzódó határátkelőkön nagyban megy a kábítószer-csempészet, mégis meglepő szembesülni azzal, hogy a hatóságok mennyi drogot foglalnak le egyetlen nap alatt. A vámügyi és határvédelmi hivatal pár napja közzétette az arizonai Nogalesben lévő határátkelőhely egyetlen átlagos keddjének eredményét. Egy nap alatt több mint harminc kilogrammnyi speedet, kokaint és heroint csíptek el. Ezek értéke 410 ezer dollár, 120 millió forint.

Nem kellett sokáig várniuk a vámosoknak a nap első fogására. Még korán reggel állítottak meg egy Ford terepjárót, amelyet egy Mexikóból az Egyesült Államokba tartó, 38 éves arizonai nő vezetett. Az autó csomagtartó melletti karosszériapaneljében majdnem tíz kilogrammnyi metamfetamint (speedet) találtak. A kábítószer értéke 68 ezer dollár, majdnem 20 millió forint.

Nem sokkal később egy belépésre váró, 40 éves mexikói férfi autóját vizsgálták át az amerikai határőrök. A kábítószer-kereső kutya 14 kilogrammnyi speedet és több mint egy kiló kokaint talált a kocsi padlója alá rejtve. A drogok értéke több mint 35 millió forint.

Később egy 26 éves arizonai nő kocsijánál riasztották a kutyák a határőröket, akik 4,5 kilónyi heroint szedtek ki az autó ülése alól. Ennek értéke több mint ötvenmillió forint.

Magyar Nemzet hírlevél

Legizgalmasabb cikkeink naponta egyszer az ön e-mail-fiókjában!

A feliratkozással beleegyezik abba, hogy a Magyar Nemzettől hírlevelet vagy cikkeinkről szóló üzenetet kapjon postafiókjába. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.

Ez az emailcím nem érvényes

A nap legérdekesebb esete a délutáni órákban történt. Ekkor egy 47 éves amerikai nő próbált belépni az Egyesült Államokba a gyalogosoknak fenntartott átkelőn. Az ellenőrök azonban gyanúsnak találhatták a hölgy hátsó domborulatait (hiába őrület most az Egyesült Államokban Kim Kardashian egzotikus méretű alfele), mert részletes vizsgálatra állították elő. Ott aztán másfél kilogrammnyi heroin került elő a nadrágjából. A lefoglalt kábítószer piaci ára 13 millió forint.

Az, hogy egyetlen határátkelőhelyen egyetlen nap alatt több mint 120 millió forint értékben foglaltak le drogot a vámosok, alátámasztani látszik a New York Times azon megállapítását, hogy a kábítószercsempészek ellen nem sokat érnek a falak, bár Donald Trump nagy reményeket fűz hozzájuk. A szállítók ugyanis előszeretettel használják a legális határátkelőhelyeket is. Az NBC News adatai szerint a lefoglalt kábítószer mennyisége az elmúlt években folyamatosan emelkedett, de ez, úgy tűnik, nem veszi el a csempészek kedvét. Míg 2010-ben az Egyesült Államok és Mexikó határátkelőin 2500 kilogrammnyi metamfetamint foglaltak le, addig 2016-ban 9000 kilót. Ez a tendencia arra utalhat, hogy még mindig nem akkora a lebukás veszélye, hogy annak visszatartó ereje legyen. 

 
A kábítószer-kereskedők szentjeként tisztelt Jesus Malverde szobra egy mexikói kegytárgykereskedő kínálatában (a szobrok között jobboldalt) az amerikai határ mellett, Nuevo Laredóban 2017. február 22-én
Fotó: Yuri Cortez / AFP
 

 

 

Legolvasottabb cikkek

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.