Fogságba kerültek a halászok

PR

2012. május 17., csütörtök 10:07, frissítve: csütörtök 10:07

Egy észak-koreai hadihajó fegyveresei kínai halászhajók 29 fős legénységét tartják fogva, és szabadon engedésükért pénzt követelnek. A halászokat május 8-án a Sárga-tengeren fogták el – számolt be csütörtökön a kínai média.

Az egyik hajó kapitánya a fogva tartók telefonjáról kezdeményezett hívás során hajója tulajdonosának kedden elmondta, hogy fegyveres fogva tartóik között kínaiak is vannak, s hajónként 300 ezer jüant (11 millió forint) követelnek. Az akciót állítólag egy észak-koreai ágyúnaszáddal hajtották végre; a legénységet egy szűk kabinba zsúfolták be, az ételt – a beszámoló szerint – megvonták tőlük.

Az összeg kifizetését a Lianoning tartományi vállalatok nem tudják vállalni, s ezért fordultak a sajtóhoz. A kínai külügyminisztérium illetékese az egyik vidéki napilapnak azt nyilatkozta, hogy egyelőre az információk megerősítésén, a valós történések kiderítésén dolgoznak.

Forrás: MTI

A szerkesztő ajánlja

Lázár Fruzsina

A magyar költőnő, akinek el kellett fojtania nőiességét, hogy sikeres lehessen

Nemes Nagy Ágnesnek még mostoha sors jutott. Vajon a mai írónők átveszik a hatalmat az irodalomban?

Pintér Bence

Olyan vérfagyasztó a valóság, mint a legkegyetlenebb mese

Az elmúlt évtizedekben számos, a 13 gyermekét ágyhoz láncoló, megkínzó Turpin családéhoz hasonló eset került napvilágra.

R. Kiss Kornélia

Apátia lett úrrá a baloldali bicskei ellenzéken

A szír származású jelölt a migránskampány miatt visszalépett, a másik szocialista is idő előtt visszavonulna. Csak a Jobbik száll szembe a Fidesszel.

Katona Mariann, Hutter Marianna

Szél tanácsadója: Kósa azt mondta, magyar vagyok, nem afgán

Megszólalt a tanácsadó, akit Szél Bernadett javasolt a nemzetbiztonsági bizottságba.