Forrongás a fővárosban – több száz embert állítottak elő + Képriport

PR

2012. május 6., vasárnap 17:55, frissítve: hétfő 08:57

Legalább kétszáz tüntetőt – közöttük Borisz Nyemcov, Szergej Udalcov ellenzéki vezetőket és Alekszej Navalnij bloggert – előállított a rendőrség vasárnap a Vlagyimir Putyin elnök beiktatása előtti napon tartott moszkvai tüntetésen – közölte az orosz televízió.

A belügyminisztérium moszkvai főosztályának közlése szerint négy rendőr megsérült, amikor Moszkva központjában tüntetők megpróbálták áttörni a rendőrkordont. Az orosz főváros belső részén több ezer ember gyűlt össze vasárnap, hogy egy nappal Vlagyimir Putyin elnöki beiktatása előtt tiltakozzon az ellenzékiek szerint a választásokon elkövetett csalások miatt.

A résztvevők számáról a hírügynökségek különböző adatokat közöltek, de a beszámolók megegyeztek abban, hogy a megmozdulás közel sem volt akkora, mint a téli tüntetések, amelyeken néha több mint százezer ember is megjelent. A vasárnap tiltakozók a Kremllel átellenben, a Moszkva folyó déli partján gyűltek össze, miután átjutottak a szigorú rendőri ellenőrzésen.

Forrás: MTI

A szerkesztő ajánlja

Kuthi Áron

Nincs pénz a magyar múlt megmentésére

Nem csak templomokból áll az épített örökség a Kárpát-medencében. A megőrzésre a végtelen mennyiségű pénz is kevés volna.

Koncz Tamás

Méregdrága nyári elittábor a kormánytagok gyerekeinek

Kerényi Imre miniszterek trónörököseit várja a vörösberényi kolostorba, hogy ott körtáncot lejtsenek, és római stílusú hadi bemutatót tartsanak.

Vég Márton

Az Iraki Kurdisztánból származó negyvenéves Ismael jól érzi magát Magyarországon

A vámosszabadi befogadóállomáson élő férfi egy kicsit beszél magyarul, és nem akar továbbutazni Németország felé. Riport.

Pethő Tibor

Jolika, az ÁVH keblein nevelkedett, gépírónőből lett belügyes nagyasszony

Császárné Lábass Jolán jelképpé nemesült. A képmutatás, a szembenézés kudarcának jelképévé.