Gázspray-t osztott a jobbikos Novák Előd Bécsben

Posta Ákos István

2016. január 15., péntek 22:02

A politikus a Magyar Nemzetnek elmondta, körülbelül 30 gázspray-t osztottak szét, elsősorban nőknek, de néhány férfi is kért és kapott „a hasznos ajándékból”.

„A szélsőjobboldali Jobbik gázspray-t osztogat Bécsben! Ez a rendőrség szerint jogellenes” – tette közzé a Facebookon Ewa Dziedzic, a Zöldek felsőházi képviselőnője. Novák Előd, az akciót szervező parlamenti képviselő a Magyar Nemzetnek részben cáfolta a feminista politikus szavait: nem a Jobbik szervezte az eseményt, hanem az Alfa Szövetség nevű életvédő szervezet, a Jobbik csak segített a program megvalósításában. Elmondta, az osztrák és a magyar törvények szerint rendezvényen tilos ilyen önvédelmi eszközöket osztogatni, azon kívül – például buszmegállóban – azonban lehetséges. – A rendőrséggel nagyon korrekt volt az együttműködésünk – közölte, és hozzátette, körülbelül 30 gázspray-t osztottak szét, elsősorban nőknek, de néhány férfi is kért és kapott „a hasznos ajándékból”.

Novák elmondta, jöttek tüntetők, ők is kaptak a német nyelvű szórólapokból, de azt el sem olvasva a földre dobták, és nekiálltak hőzöngeni. Ennek ellenére sokan odajöttek hozzánk és kértek tőlünk gázspray-t – tette hozzá. Elmondása szerint olyan nagy siker volt, hogy a három tervezett helyszín közül csak a Hauptbahnhofnál és a Bécsi Egyetem főépületénél került sor az osztogatásra, mivel ilyen hamar elfogyott a spray-készlet.

A szerkesztő ajánlja

Kuthi Áron

Nincs pénz a magyar múlt megmentésére

Nem csak templomokból áll az épített örökség a Kárpát-medencében. A megőrzésre a végtelen mennyiségű pénz is kevés volna.

Koncz Tamás

Méregdrága nyári elittábor a kormánytagok gyerekeinek

Kerényi Imre miniszterek trónörököseit várja a vörösberényi kolostorba, hogy ott körtáncot lejtsenek, és római stílusú hadi bemutatót tartsanak.

Vég Márton

Az Iraki Kurdisztánból származó negyvenéves Ismael jól érzi magát Magyarországon

A vámosszabadi befogadóállomáson élő férfi egy kicsit beszél magyarul, és nem akar továbbutazni Németország felé. Riport.

Pethő Tibor

Jolika, az ÁVH keblein nevelkedett, gépírónőből lett belügyes nagyasszony

Császárné Lábass Jolán jelképpé nemesült. A képmutatás, a szembenézés kudarcának jelképévé.