Gina Lollobrigida két alkalommal is szexuális erőszak áldozata volt

MN

2017. november 9., csütörtök 19:02, frissítve: csütörtök 19:37

A most 90 éves Gina Lollobrigida egy olasz tévéinterjúban számolt be róla, hogy korábban két alkalommal is szexuális erőszak áldozata volt. Először még „19 éves voltam, ártatlan, semmit sem tudtam a szerelemről, ezért nagyon fájt” – emlékezett vissza az olasz filmdíva.

A második alkalom akkor történt, amikor már férjes asszony volt. „Jobb, ha nem beszélek róla. Nem volt bátorságom, hogy feljelentsem a tetteseket” – mondta. A RAI1 csatorna szerda esti Porta a porta című politikai-közéleti show-jában a színésznő nem nevezte meg zaklatóit és a történteket sem részletezte – írja az MTI.

 
Gina Lollobrigida a cannes-i filmfesztiválon 1950-ben
Fotó: Andre Durand / AFP
 

A történtek súlyosságára utalva megjegyezte: „ha több történik a zaklatásnál, azt nem tudod kitörölni, benned marad, befolyásolja a személyiséget”. A színésznő története egyike a legutóbbiaknak, amelyek a Harvey Weinstein hollywoodi filmmogul ellen felhozott súlyos szexuális visszaélésekkel kapcsolatos gyanúsítások nyomán kerültek nyilvánosságra és a szórakoztatóipar, a politikai, a gazdasági élet, valamint a sajtó szereplőit is elérték.

A szerkesztő ajánlja

Németh Ványi Klári

Aki a gulágon nőtt fel

Az akkor mindössze tizennégy éves Nagy Rózsát 1945 januárjában hurcolták el Göncről. Az ő történetével emlékezünk a kommunizmus áldozataira.

Molnár Csaba

A rádiumlányok a női emancipáció hősei voltak, de az életükkel fizettek

„Nyald, mártsd, fesd!” – mantrázták az óragyárakban fillérekért dolgozó fiatal nők, akik szinte másodpercenként ettek a sugárzó anyagból.

Pápay György

A körzetek többségében nem tekinthető lefutottnak a választás

Néhány százalékos országos erősödés számos egyéni győzelmet hozhat az ellenzéknek.

Kuthi Áron, Zord Gábor László, Garamvölgyi Flóra

Miért és hogyan hagyták el Magyarországot? Három történet a több százezerből

A sebész, akit alig ismertek meg a gyerekei. Egy kutató, akit a szakmája hajt. A házaspár, amelyik ösztöndíjjal ragadt kint.