Gina Lollobrigida két alkalommal is szexuális erőszak áldozata volt

MN

2017. november 9., csütörtök 19:02, frissítve: csütörtök 19:37

A most 90 éves Gina Lollobrigida egy olasz tévéinterjúban számolt be róla, hogy korábban két alkalommal is szexuális erőszak áldozata volt. Először még „19 éves voltam, ártatlan, semmit sem tudtam a szerelemről, ezért nagyon fájt” – emlékezett vissza az olasz filmdíva.

A második alkalom akkor történt, amikor már férjes asszony volt. „Jobb, ha nem beszélek róla. Nem volt bátorságom, hogy feljelentsem a tetteseket” – mondta. A RAI1 csatorna szerda esti Porta a porta című politikai-közéleti show-jában a színésznő nem nevezte meg zaklatóit és a történteket sem részletezte – írja az MTI.

 
Gina Lollobrigida a cannes-i filmfesztiválon 1950-ben
Fotó: Andre Durand / AFP
 

A történtek súlyosságára utalva megjegyezte: „ha több történik a zaklatásnál, azt nem tudod kitörölni, benned marad, befolyásolja a személyiséget”. A színésznő története egyike a legutóbbiaknak, amelyek a Harvey Weinstein hollywoodi filmmogul ellen felhozott súlyos szexuális visszaélésekkel kapcsolatos gyanúsítások nyomán kerültek nyilvánosságra és a szórakoztatóipar, a politikai, a gazdasági élet, valamint a sajtó szereplőit is elérték.

Legolvasottabb cikkek

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.