Gránátok robbantak a templomban

TK

2012. július 1., vasárnap 15:37

Legkevesebb 10 ember életét vesztette és több mint 40-en megsebesültek vasárnap két kenyai templomban, amelyekben több gránát robbant fel.

A kenyai rendőrség közlése szerint a merényletek szinte egy időben történtek az ország északi részén fekvő Garissa városában. A településen egy jelentős katonai támaszpont található, ahonnan rendszeresen csapatokat vezényelnek Szomáliába, hogy szembeszálljanak az al-Kaida nemzetközi terrorszervezethez köthető felkelőkkel.

Az elmúlt hetekben több hasonló merénylet történt az afrikai országban. A támadások megszaporodtak azóta, hogy Kenya katonákat küldött Szomáliába az al-Kaidához közel álló lázadók üldözésére. A múlt vasárnap robbanás volt az Indiai-óceán partján fekvő Mombasa városában, ahol egy bárra dobtak kézigránátot. Egy ember meghalt, többen megsebesültek.

Garissa 100 kilométerre található Dadaab menekülttábortól, ahol a napokban fegyveresek elraboltak négy segélymunkást és megölték sofőrjüket. Ez volt az első eset, hogy a kenyai katonák szomáliai bevetése óta az országban külföldieket raboltak el.

Forrás: MTI

A szerkesztő ajánlja

Kuthi Áron

Nincs pénz a magyar múlt megmentésére

Nem csak templomokból áll az épített örökség a Kárpát-medencében. A megőrzésre a végtelen mennyiségű pénz is kevés volna.

Koncz Tamás

Méregdrága nyári elittábor a kormánytagok gyerekeinek

Kerényi Imre miniszterek trónörököseit várja a vörösberényi kolostorba, hogy ott körtáncot lejtsenek, és római stílusú hadi bemutatót tartsanak.

Vég Márton

Az Iraki Kurdisztánból származó negyvenéves Ismael jól érzi magát Magyarországon

A vámosszabadi befogadóállomáson élő férfi egy kicsit beszél magyarul, és nem akar továbbutazni Németország felé. Riport.

Pethő Tibor

Jolika, az ÁVH keblein nevelkedett, gépírónőből lett belügyes nagyasszony

Császárné Lábass Jolán jelképpé nemesült. A képmutatás, a szembenézés kudarcának jelképévé.