Gyerekeket gyújtott fel egy óvoda biztonsági őre Brazíliában

MN

2017. október 7., szombat 10:44, frissítve: szombat 11:07

Hét négyéves gyerek és egy óvónő meghalt egy brazíliai óvodában szándékos gyújtogatás miatt kitörő tűzvészben – jelentette pénteken a helyi média.

A tragédia a délkelet-brazíliai Minas Gerais állam Janaúba városában történt előző nap. Az óvoda őre – aki a múlt hónapban egészségi okokra hivatkozva fizetés nélküli szabadságot vett ki – elment a munkahelyére, hogy átadja az orvosi igazolást, és ekkor leöntött szesszel több gyereket, majd meggyújtotta őket. Az épület is lángba borult, és sokan bennégtek. Hét négyéves gyerek és egy óvónő meghalt, negyvenen megsérültek – írja az MTI.

Az őr magára is locsolt a gyúlékony folyadékból, ezért ő is súlyos égési sérüléseket szenvedett, és nem sokkal később meghalt. Az ötvenéves férfi indítékai egyelőre nem ismeretesek. A rendőrség azt feltételezi, hogy mentális zavarokkal küszködött.

BBC beszámolója szerint összesen huszonöten – többnyire négy-öt éves gyerekek – kerültek égési sérülések miatt kórházba.

Michel Temer brazil elnök az eset után együttérzését fejezte ki a hozzátartozóknak. Janaúbában egyhetes gyászt rendeltek el.

A szerkesztő ajánlja

Pintér Bence

Magyar Nemzet Szalon: Ennek a nemzetnek a lelkében valami megtört

A kivándorlás a transznacionalizmus erősödését és a távozó fiatalok nemzeti identitásának teljes felszámolását okozhatja.

Földi Bence

Kölcsönzött szlogenekkel, program nélkül a Fidesz

A kormánypárt szinte az összes üzenetét máshonnan vette, például Donald Trumptól vagy a toryktól.

Ficsor Benedek

A magyar olajmezőkből nem lesz pénz a hatalmas múzeumokra

Mélyi József művészettörténész a Liget-projektről, a stadionokat benövő gazról és a megfordított folyókról.

Molnár Richárd

Titkos kommunikációs stratégia oldalanként 450 ezerért Cegléden

A város fideszes önkormányzata hivatalosan üzleti érdekből rejtegeti méregdrága tervét.