Gyerekeket gyújtott fel egy óvoda biztonsági őre Brazíliában

MN

2017. október 7., szombat 10:44, frissítve: szombat 11:07

Hét négyéves gyerek és egy óvónő meghalt egy brazíliai óvodában szándékos gyújtogatás miatt kitörő tűzvészben – jelentette pénteken a helyi média.

A tragédia a délkelet-brazíliai Minas Gerais állam Janaúba városában történt előző nap. Az óvoda őre – aki a múlt hónapban egészségi okokra hivatkozva fizetés nélküli szabadságot vett ki – elment a munkahelyére, hogy átadja az orvosi igazolást, és ekkor leöntött szesszel több gyereket, majd meggyújtotta őket. Az épület is lángba borult, és sokan bennégtek. Hét négyéves gyerek és egy óvónő meghalt, negyvenen megsérültek – írja az MTI.

Az őr magára is locsolt a gyúlékony folyadékból, ezért ő is súlyos égési sérüléseket szenvedett, és nem sokkal később meghalt. Az ötvenéves férfi indítékai egyelőre nem ismeretesek. A rendőrség azt feltételezi, hogy mentális zavarokkal küszködött.

BBC beszámolója szerint összesen huszonöten – többnyire négy-öt éves gyerekek – kerültek égési sérülések miatt kórházba.

Michel Temer brazil elnök az eset után együttérzését fejezte ki a hozzátartozóknak. Janaúbában egyhetes gyászt rendeltek el.

Legolvasottabb cikkek

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.