Gyermek volt az öngyilkos merénylő

2012. július 13., péntek 22:00

Öngyilkos merényletben meghalt öt ember pénteken egy északkelet-nigériai mecsetben – közölte a hadsereg. Ebben a térségben a Boko Haram nevű iszlamista lázadószervezet rendszeresen követ el támadásokat.

A merényletet Maiduguri város központi mecsetében követték el. A robbanásnak hat sebesültje is van – közölte egy katonai szóvivő. Sértetlenül vészelte át a támadást Borno szövetségi állam kormányzóhelyettese és az állam vallási elöljárója, akik szintén jelen voltak a pénteki imán. A kormányzóhelyettes újságíróknak úgy nyilatkozott: a körülbelül 15 éves merénylő pokolgépe felrobbantása előtt éppen ő és a vallási elöljáró között préselte át magát.

A Boko Haram csak idén már több száz ember halálát okozta. Célja, hogy kiszakítson egy részt az országból, és ott iszlám államot hozzon létre. Szakértők szerint ezt vallási ellentétek szításával akarja elérni.

A szervezet általában kormánytisztviselők, vallási vezetők, vallási helyek, általában keresztény templomok ellen követ el támadást az ország középső és északi részén.

A csaknem 150 milliós Nigéria a kontinens legnépesebb országa és legnagyobb kőolajtermelője.

Forrás: MTI

A szerkesztő ajánlja

Grimm Balázs

Egy édesanya és az ő halálos beteg kisfia, akiket magára hagyott az állam

Az olcsó gyógyszereket megkapják támogatottan, a drágákat nem, miközben 74 ezer forintból próbál megélni a kis család.

Stier Gábor

Theresa May és a Nyugat sokat segített Putyinnak

Komoly reformokra a széles körű felhatalmazás ellenére sem nagyon számít a lapunk által megkérdezett politológus, Ilja Grascsenkov. Interjú.

Ficsor Benedek

Távolodás a politikától: a konszolidálódó MMA a Fekete-korszak után

Fekete György távoztával új korszak köszönt az akadémiára, de fiatalok nélkül hosszú távon bajosan működhet a köztestület.

Makrai Sonja, Ficsor Benedek, Vékony Zsolt

Hagyjuk tönkremenni az egyik legnagyobb építészünk műveit

Bierbauer (Borbíró) Virgil irányítása mellett épült újjá Budapest a második világháború után, ma mégis csupán két fő műve őrzi emlékét.