Győzött a Foursquare

Szilágyi Szabolcs

2011. december 6., kedd 11:59

Legalábbis névleg: legnagyobb riválisa, a Gowalla eltűnik a színről. Ugyanakkor a Foursquare fejlesztői mégsem nyugodhatnak meg...

A „becsekkolás", azaz a check-in hosszú ideig a repülőutak egyik kötelező kellékeként volt ismert, ám napjainkra gyakorlatilag bárhova, még a sarki buszmegállóba is be lehet jelentkezni. Köszönhető ez az olyan népszerű szolgáltatásoknak, mint a Foursquare és a Gowalla, akik elindították a helyalapú azonosítás forradalmát. Bár sokan ódzkodnak tőle, mégis, a felhasználói tábor folyamatosan hízik.

Természetesen komoly üzleti lehetőségek vannak a szolgáltatásban, nem egy vendéglátóhely megjutalmazza a hozzá bejelentkező valahányadik embert vagy a leggyakrabban odajárót. A fejlesztésekhez azonban jelentős tőkére van szükség, így nem meglepő, hogy mára csak alig pár rivális maradt fenn. Ezek közé tartozik a Gowalla is - pontosabban hamarosan már csak tartozott...

A cikk teljes terjedelmében elolvasható a Computerworld.hu-n.

A szerkesztő ajánlja

MN

Esterházy vagy Jókai? Melyikük születésnapja legyen a magyar próza napja?

Esztétikai köntösbe bújtatott közéleti vita a háttérben? Az irodalmi szervezetek nem találják a közös hangot.

Zord Gábor László, László Dávid

Gyöngyösi Márton: Nemzetközileg Fidesz–Jobbik helycsere történt

A Jobbik külpolitikai szakpolitikusa szerint az elmúlt években sikerrel dolgoztak azon, hogy a nyugati országokkal is jó kapcsolatuk legyen.

Arday Attila

Felelősei most sincsenek a kézilabdakudarcnak, „csak Vranjes tehet róla”

Alárendelt helyzetbe került a magyar válogatott a Veszprémhez képest, pedig lehetne másképp is. Elemzés.

Gabay Balázs

Fucsovics: Attól függ a győzelem, mennyire hiszel magadban

A top 20-as játékosok hozzáállásáról, a fullasztó ausztrál hőségről és Patrick Mouratouglou gratulációjáról is beszélgettünk a teniszezővel.