Hajítógéppel lőtték át a cigarettabálákat a csempészek a határon

MN

2017. november 3., péntek 14:19, frissítve: péntek 14:30

Katapulttal hajítottak át nagy mennyiségű cigarettát kelet-szlovákiai cigarettacsempészek Ukrajnából Szlovákiába – közli a Sme című szlovák portál alapján a Bumm.sk.

A Kassai és az Eperjesi kerületben élő elkövetők közül ketten korábban határőrök voltak. A bűnszervezet kilenc tagból állt, a vezetőjük határozta meg mindig, hogy pontosan hol és mikor lőjék át a határon a zárjegy nélküli cigarettacsomagokat. Előfordult, hogy egy éjszaka folyamán 25 ezer csomag füstölnivaló érkezett meg légi úton szlovák földre. A bálák rendszeresen a Nagymihályi járásban található Szirénfalva közelében landoltak, ahol összeszedték, majd egy közeli ház garázsába szállították azokat.

A banda az adóelkerüléssel mintegy 73 ezer eurós kárt okozott a szlovák államnak. Az illetékes ügyészség az elmúlt napokban emelt vádat cigaretta illegális bevitele miatt, és az ügyet az Kassai I-es számú Járásbíróság elé terjesztette.

Legolvasottabb cikkek

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.