Három nagykövetséget gyújtott fel valaki Stockholmban

2018. április 4., szerda 18:49, frissítve: szerda 19:14

Tűz ütött ki szerda délben a stockholmi portugál nagykövetségen, egy szecessziós sorház második emeletén, tizennégyen megsérültek, kettőt közülük kórházba kellett szállítani. A hatóságok egy embert elfogtak, gyújtogatással gyanúsítják. A rendőrség annyit közölt, hogy egy magas, szakállas, ötvenes éveiben járó férfit hallgatnak ki. A helyszínre kommandósok is érkeztek. 

Az előkelő stockholmi Östermalm villanegyed nagyköveti rezidenciáknak, nagykövetségeknek ad helyet, nemritkán több diplomáciai misszió osztozik egy épületben. A portugálok esetében is ez történt, felettük az argentin, alattuk a tunéziai diplomaták rendezkedtek be. Utóbbi nagykövetségekre is átterjedt a tűz. A portugál alkalmazottak közül hatot az erkélyről kellett kimenekíteni. Svéd médiabeszámolók alapján a lángok legalább három órán át lobogtak az épületben. 

Legolvasottabb cikkek

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.