Hatlamas erejű földrengés hajnalban

tt

2012. július 16., hétfő 08:55, frissítve: hétfő 10:03

Nagy erejű, 6,4-es földrengés történt hétfő hajnalban Kamcsatka keleti partvidékén – közölte a RIA Novosztyi hírügynökség az Orosz Tudományos Akadémia geofizikai szolgálatának helyi kirendeltségére hivatkozva.

A közép-európai idő szerint nem sokkal 5 óra után bekövetkező földrengés hipocentruma Petropavlovszk-Kamcsatszkijtól, a terület székhelyétől mintegy 80 kilométerre, 104 kilométeres mélységben volt. A rengés jellemzőit ettől meglehetősen eltérően és különbözően adják meg más források.

Az ITAR-TASZSZ úgy idézi az akadémia geofizikai szolgálatát, hogy a rengés 6-os erősségű volt, és 61 kilométeres mélységben történt. A rendkívüli helyzetek minisztériuma – amelyet az Interfaksz idézett – 4,7-es erősségről számolt be, és 100 kilométeres mélységről. Az amerikai földtani intézet (USGS) 5,5-es erősségű rengést jelez, 76 kilométeres mélységben. A Kamcsatkai terület lakói nem érzékeltek jelentős földmozgásokat, áldozatokról, sérültekről és anyagi károkról nem érkeztek jelentések.

Forrás: MTI

A szerkesztő ajánlja

R. Kiss Kornélia

Apátia lett úrrá a baloldali bicskei ellenzéken

A szír származású jelölt a migránskampány miatt visszalépett, a másik szocialista is idő előtt visszavonulna. Csak a Jobbik száll szembe a Fidesszel.

Katona Mariann, Hutter Marianna

Szél tanácsadója: Kósa azt mondta, magyar vagyok, nem afgán

Megszólalt a tanácsadó, akit Szél Bernadett javasolt a nemzetbiztonsági bizottságba.

Lándori Tamás

Sokmilliós támogatást nyert a tornyospálcai apagyilkos

A helyiek azt beszélik, új pirulákat írt fel orvosa az elkövetőnek újabb szörnyű tette előtt.