Hatalmas erejű földrengés Kínában

NT, tt

2012. augusztus 12., vasárnap 16:51

Nagy erejű, 6,3 erősségű földrengést észleltek vasárnap Kínában, Tibet és Hszincsiang-Ujgur Autonóm Terület (Xinjiang) határán, kevéssé lakott területen – közölte az amerikai földtudományi megfigyelő intézet (USGS).

A földrengés epicentruma Hotien várostól mintegy 280 kilométerre keletre volt, a fészke pedig 9 kilométeres mélységben. Egyelőre nem tudni, hogy a földmozgásnak vannak-e áldozatai. A hatóságok mentőcsapatokat küldtek Kerija körzetbe, hogy felmérjék a helyzetet. Kerija a Taklamakán-sivatag déli részén fekszik.

A kínai földrengésjelző központ 6,2-esre becsülte a rengés erejét a Hszinhua hírügynökség jelentése szerint. Az északnyugat-kínai Hszincsiang-Ujgur Autonóm Területen mintegy 20 millióan laknak, közöttük 9 millió török ajkú ujgur.

Szombaton két hasonló erejű földrengésnek legalább 250 halottja és több mint 2000 sérültje volt az Irán északnyugati részében fekvő Tabriz város térségében.

Forrás: MTI

A szerkesztő ajánlja

Kuthi Áron

Nincs pénz a magyar múlt megmentésére

Nem csak templomokból áll az épített örökség a Kárpát-medencében. A megőrzésre a végtelen mennyiségű pénz is kevés volna.

Koncz Tamás

Méregdrága nyári elittábor a kormánytagok gyerekeinek

Kerényi Imre miniszterek trónörököseit várja a vörösberényi kolostorba, hogy ott körtáncot lejtsenek, és római stílusú hadi bemutatót tartsanak.

Vég Márton

Az Iraki Kurdisztánból származó negyvenéves Ismael jól érzi magát Magyarországon

A vámosszabadi befogadóállomáson élő férfi egy kicsit beszél magyarul, és nem akar továbbutazni Németország felé. Riport.

Pethő Tibor

Jolika, az ÁVH keblein nevelkedett, gépírónőből lett belügyes nagyasszony

Császárné Lábass Jolán jelképpé nemesült. A képmutatás, a szembenézés kudarcának jelképévé.