Hol itt a megszorítás? Dőzsölnek a görög képviselők

MNO-GB

2011. október 10., hétfő 11:54

Nagy lábon élnek a görög honatyák. Miközben az unió tárgyalásokat folytat az ország vezetésével a legújabb mentőcsomag feltételeinek teljesítéséről, a képviselők majd 9000 eurót tesznek zsebre havonta.

Egy görög parlamenti képviselő 778 euró havi kiegészítő pótlékot kap a képviselői iroda fenntartására, emellett karácsonyi pótlékként 500 euró, a szabadság támogatására 250 euró illeti meg. A honatyák 3500 eurót kapnak vonalas és mobiltelefon-használatra, a parlamenti bizottságokban való részvételért pedig 150 euró jár nekik. Ingyenesen használhatják a tömegközlekedést, évente hatvanszor repülhetnek ingyenesen.

A görög képviselők mindegyikének lízingelnek egy személyautót, ha nyáron üléseznek, ezt külön megfizetik nekik. 1000 euró havi pótlék illeti meg őket saját otthonban, vagy hotelban való megszállásért, hivatalos útjukon 150 eurós napidíjat kapnak. Házépítéshez kamatmentes kölcsönt vehetnek fel, ezenfelül minden 65 év feletti képviselő jogosult a nyugdíjra és a képviselői kedvezményes étkezésre. A politikusok adott kerteken túl visszautasíthatják a vagyonbevallást.

Mindent egybevetve, egy görög képviselő havonta 8594 eurós parlamenti jövedelemmel büszkélkedhet.

Forrás: fenet

A szerkesztő ajánlja

Koncz Tamás

Méregdrága nyári elittábor a kormánytagok gyerekeinek

Kerényi Imre miniszterek trónörököseit várja a vörösberényi kolostorba, hogy ott körtáncot lejtsenek, és római stílusú hadi bemutatót tartsanak.

Vég Márton

Az Iraki Kurdisztánból származó negyvenéves Ismael jól érzi magát Magyarországon

A vámosszabadi befogadóállomáson élő férfi egy kicsit beszél magyarul, és nem akar továbbutazni Németország felé. Riport.

Pethő Tibor

Jolika, az ÁVH keblein nevelkedett, gépírónőből lett belügyes nagyasszony

Császárné Lábass Jolán jelképpé nemesült. A képmutatás, a szembenézés kudarcának jelképévé.

Favero-Fürjész Judit Éva

80 éves Adriano Celentano, aki nem fél a politikától

„Ma mindenki fél a szavaktól, csak olyan dolgokat lehet mondani, amelyek senkit nem zavarnak” – vallja a népszerű olasz énekes-színész.