Horrorovi Norvégiában

MNO

2017. január 12., csütörtök 10:10, frissítve: csütörtök 10:42

Megdöbbentő képek a Facebookról: vágóhídon lemészárolt rénszarvasok tetemeit takarítják el kisgyermekek egy óvodai kirándulás keretében. Az országban ez a kultúra része.

Óriási felháborodás kísérte azt a néhány nappal ezelőtt nyilvánosságra került videót, amelyben egy óvodáskorú gyermek Sellyén leszúr egy visító malacot, amire felnőttek biztatták. Az ügyben azóta rendőrségi nyomozás is indult, a videót eltávolították a Facebookról.

Ez az esemény Norvégiában valószínűleg nem lenne hírértékű, hiszen ott hagyomány, hogy az óvodások vágóhidat látogatnak, ahol végig kell nézniük a rénszarvasok leölését.

 

Ráadásul még a tetemek eltakarításában is segítenek. A kicsik örömmel vesznek részt a mókában, ahogy ezt a norvég óvoda ki is posztolta a Facebook-oldalán. Két szmájli között viccesen megjegyzik: „Rudolf nem volt az áldozatok között.”

 

A képekhez fűzött kommentekből és egy Svédországban élő olvasónk tapasztalataiból kiderül, ez szerves része a norvég kultúrának. Bár néhány kommentelő kifogásolja a tetemtakarítást, a legtöbben pozitívan szólnak hozzá az eseményhez.

 

 Mindenki döntse el maga, szívesen tenné-e ki gyermekét egy ilyen tapasztalatnak.

 

A szerkesztő ajánlja

Gabay Balázs

Fucsovics: Attól függ a győzelem, mennyire hiszel magadban

A top-20-as játékosok hozzáállásáról, a fullasztó ausztrál hőségről és Patrick Mouratouglou gratulációjáról is beszélgettünk a teniszezővel.

B. Kovács Gergely

Petike fülfolyása és állandó pittyegésterror a vonatokon

A csend manapság luxuscikk, de a MÁV tájékoztatása szerint 2019-től itthon is üzembe helyezik a csendes kocsikat.