Húszezer FBI-alkalmazott adatait lopta el egy hekker

RZ

2016. február 9., kedd 16:34

Mintegy 20 ezer FBI-, és több mint kilencezer nemzetbiztonsági alkalmazott nevét, beosztását és elérhetőségeit szerezte meg egy hekker, a kilencezer nemzetbiztonsági alkalmazott adatait pedig állítólag már nyilvánosságra is hozta – írja a Motherboard, amelynek névtelenül maga a bűnöző számolt be nagy fogásáról.

A hekkertámadásról az oldal még vasárnap számolt be, a nemzetbiztonsági alkalmazottak adatait pedig mára nyilvánosságra is hozták, palesztinokat támogató jelszavakkal tarkítva. A Motherboardnál kipróbálták egyébként jó néhány adat valódiságát, és sikerrel is jártak: egy adott telefonszámon például az vette fel a telefont, akihez a hekker a számot adta.

A kiberbűnöző állítólag az igazságügyi minisztérium egyik alkalmazottjának e-mail fiókját használta arra, hogy hozzáférjen titkos információkhoz. Saját bevallása szerint 200 gigabyte-nyi adatot sikerült ellopnia. Beszámolt arról is: katonai e-mail fiókokhoz és hitelkártyaszámokhoz szintúgy hozzáfért, de arról nincs hír, hogy ezekkel eddig bármit is kezdett volna.

A szerkesztő ajánlja

Majláth Ronald

Vádaskodásokkal és félelmekkel teli vita Macedónia nevéről

Ha nem kötnek kompromisszumot a görögökkel, az egykori jugoszláv tagköztársaság óriási árat fizethet.

MN

Esterházy vagy Jókai? Melyikük születésnapja legyen a magyar próza napja?

Esztétikai köntösbe bújtatott közéleti vita a háttérben? Az irodalmi szervezetek nem találják a közös hangot.

Zord Gábor László, László Dávid

Gyöngyösi Márton: Nemzetközileg Fidesz–Jobbik helycsere történt

A Jobbik külpolitikai szakpolitikusa szerint az elmúlt években sikerrel dolgoztak azon, hogy a nyugati országokkal is jó kapcsolatuk legyen.

Arday Attila

Felelősei most sincsenek a kézilabdakudarcnak, „csak Vranjes tehet róla”

Alárendelt helyzetbe került a magyar válogatott a Veszprémhez képest, pedig lehetne másképp is. Elemzés.