Ismét randevúzik Merkel és Hollande

WA

2012. június 23., szombat 21:59, frissítve: vasárnap 14:25

Újabb kétoldalú találkozóra kerül sor a német kancellár és a francia elnök között – jelentette be szombat délután a berlini kancellári hivatal.

A közlemény szerint Angela Merkel jövő szerdán – ezúttal Párizsban – találkozik Francois Hollande-dal, akivel az Európai Unió másnap kezdődő csúcsértekezletének témáiról tárgyal. Ez lesz kettejük második kétoldalú találkozója. Az új francia elnök ugyanis már május 15-ei beiktatásának napján ellátogatott Berlinbe.

A német–francia együttműködés kulcsfontosságú az euróválság megoldása érdekében. Megfigyelők szerint a mindenekelőtt a takarékosságot és a költségvetési fegyelmet hangsúlyozó Merkel kancellár, valamint az elsősorban gazdasági növekedési ösztönzőket sürgető Hollande elnök álláspontja az elmúlt időszakban némileg közeledett egymáshoz.

A német kancellár és a francia elnök pénteken Rómában egy négyoldalú tanácskozás keretében találkozott egymással. Az olasz fővárosban Mario Monti miniszterelnök meghívására olasz-német-francia-spanyol csúcstalálkozót tartottak. A résztvevők az euró melletti kiállást és az európai gazdasági növekedést fogalmazták meg fő célként az Európai Unió csúcstalálkozója előtt, és egy 130 milliárd eurós gazdasági csomagra tettek javaslatot.

Forrás: MTI

A szerkesztő ajánlja

Majláth Ronald

Vádaskodásokkal és félelmekkel teli vita Macedónia nevéről

Ha nem kötnek kompromisszumot a görögökkel, az egykori jugoszláv tagköztársaság óriási árat fizethet.

MN

Esterházy vagy Jókai? Melyikük születésnapja legyen a magyar próza napja?

Esztétikai köntösbe bújtatott közéleti vita a háttérben? Az irodalmi szervezetek nem találják a közös hangot.

Zord Gábor László, László Dávid

Gyöngyösi Márton: Nemzetközileg Fidesz–Jobbik helycsere történt

A Jobbik külpolitikai szakpolitikusa szerint az elmúlt években sikerrel dolgoztak azon, hogy a nyugati országokkal is jó kapcsolatuk legyen.

Arday Attila

Felelősei most sincsenek a kézilabdakudarcnak, „csak Vranjes tehet róla”

Alárendelt helyzetbe került a magyar válogatott a Veszprémhez képest, pedig lehetne másképp is. Elemzés.