Jármű hajtott az NSA egyik központjába

MN

2018. február 14., szerda 16:57, frissítve: szerda 18:01

Egy fekete SUV hajtott az NSA Fort Meade-i központjába, a zárt kapu előtti korlátokba. A helyszínen legalább egy embert meglőttek, egy másikat pedig őrizetbe vettek – írja a BBC. Korábbi beszámolók szerint három ember sebesült meg. A helyszínen készült fotókon úgy tűnik, a jármű szélvédőjén lövések nyomai vannak. Az NBC televízió információi szerint a sofőrt letartóztatták.

Az MTI összefoglalója szerint a The Washington Post című lap – Fort Meade rendőrségi szóvivőjére hivatkozva – azt közölte: a lövöldözésben egy rendőr sebesült meg. Őt kórházba szállították, sérülése nem életveszélyes.

Az NSA szóvivője azt mondta, hogy a „biztonsági incidens” után az érintett terület már újra biztonságos. A Fort Meade-i rendőrség szóvivője, Larry Whitley közölte, hogy egy személyt kórházba szállítottak.

Az FBI nyomoz az ügyben.

Lindsay Walters, a Fehér Ház szóvivője közleményben jelentette be, hogy Donald Trump elnököt tájékoztatták az incidensről. Hasonlóképpen tájékoztatták Kirstjen Nielsen belbiztonsági minisztert is.

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

A rádiumlányok a női emancipáció hősei voltak, de az életükkel fizettek

„Nyald, mártsd, fesd!” – mantrázták az óragyárakban fillérekért dolgozó fiatal nők, akik szinte másodpercenként ettek a sugárzó anyagból.

Pápay György

A körzetek többségében nem tekinthető lefutottnak a választás

Néhány százalékos országos erősödés számos egyéni győzelmet hozhat az ellenzéknek.

Kuthi Áron, Zord Gábor László, Garamvölgyi Flóra

Miért és hogyan hagyták el Magyarországot? Három történet a több százezerből

A sebész, akit alig ismertek meg a gyerekei. Egy kutató, akit a szakmája hajt. A házaspár, amelyik ösztöndíjjal ragadt kint.

Stier Gábor

„Kijev nem írhat minden bajt a háború számlájára”

Az egykor Viktor Janukovics csapatában dolgozó politológus, Koszty Bondarenko nem csalódott a Majdanban, mert nem is várt tőle semmit.