Jármű hajtott az NSA egyik központjába

MN

2018. február 14., szerda 16:57, frissítve: szerda 18:01

Egy fekete SUV hajtott az NSA Fort Meade-i központjába, a zárt kapu előtti korlátokba. A helyszínen legalább egy embert meglőttek, egy másikat pedig őrizetbe vettek – írja a BBC. Korábbi beszámolók szerint három ember sebesült meg. A helyszínen készült fotókon úgy tűnik, a jármű szélvédőjén lövések nyomai vannak. Az NBC televízió információi szerint a sofőrt letartóztatták.

Az MTI összefoglalója szerint a The Washington Post című lap – Fort Meade rendőrségi szóvivőjére hivatkozva – azt közölte: a lövöldözésben egy rendőr sebesült meg. Őt kórházba szállították, sérülése nem életveszélyes.

Az NSA szóvivője azt mondta, hogy a „biztonsági incidens” után az érintett terület már újra biztonságos. A Fort Meade-i rendőrség szóvivője, Larry Whitley közölte, hogy egy személyt kórházba szállítottak.

Az FBI nyomoz az ügyben.

Lindsay Walters, a Fehér Ház szóvivője közleményben jelentette be, hogy Donald Trump elnököt tájékoztatták az incidensről. Hasonlóképpen tájékoztatták Kirstjen Nielsen belbiztonsági minisztert is.

Legolvasottabb cikkek

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.