„Képesek vagyunk a megbocsátásra és a toleranciára”

WL

2011. december 10., szombat 21:32

Nemzeti megbékélésre szólította fel az ország népét Líbia új vezetője, hangsúlyozva, hogy a hazának mindenkire szüksége van.

A nemzeti párbeszédből senkit sem szabad kirekeszteni, így azokat sem, akik a forradalmárok ellen harcoltak. „Képesek vagyunk a megbocsátásra és a toleranciára azokkal szemben is, akik szavakkal vagy tettekkel léptek fel a forradalom ellen. A tolerancia és a megbékélés muzulmán elvek” – jelentette ki Musztafa Abdeldzsalíl, az átmeneti kormány elnöke szombaton Tripoliban az igazságszolgáltatásról és megbékélésről rendezett tanácskozást megnyitva.

Az átmeneti kormány vállalta, hogy Kadhafi rendszerének bukása után előmozdítja a nemzeti megbékélést. Jövő év júniusáig kell megválasztani a nemzeti tanácsot, annak feladata lesz az új alkotmány kidolgozása és szabad parlamenti választások előkészítése.

Forrás: MTI

A szerkesztő ajánlja

Kuthi Áron

Nincs pénz a magyar múlt megmentésére

Nem csak templomokból áll az épített örökség a Kárpát-medencében. A megőrzésre a végtelen mennyiségű pénz is kevés volna.

Koncz Tamás

Méregdrága nyári elittábor a kormánytagok gyerekeinek

Kerényi Imre miniszterek trónörököseit várja a vörösberényi kolostorba, hogy ott körtáncot lejtsenek, és római stílusú hadi bemutatót tartsanak.

Vég Márton

Az Iraki Kurdisztánból származó negyvenéves Ismael jól érzi magát Magyarországon

A vámosszabadi befogadóállomáson élő férfi egy kicsit beszél magyarul, és nem akar továbbutazni Németország felé. Riport.

Pethő Tibor

Jolika, az ÁVH keblein nevelkedett, gépírónőből lett belügyes nagyasszony

Császárné Lábass Jolán jelképpé nemesült. A képmutatás, a szembenézés kudarcának jelképévé.