Kilencszázmillió dolláros főnyeremény várható a lottón

MTI

2016. január 9., szombat 20:46

Rekordösszegű, becslések szerint mintegy 900 millió dolláros főnyeremény várható az amerikai Powerball lottón, amelynek számait helyi idő szerint szombat este húzzák ki – közölték New York és Kalifornia állam lottóilletékesei.

2015. november 7. óta – amikor még 40 millió dollárra rúgott a főnyeremény – senkinek sem sikerült eltalálnia a Powerball mind a hat számát. A szerdai húzás óta olyan hatalmas volt az érdeklődés a szerencsejáték iránt, hogy csak New York államban szombat reggel óta óránként 1,7 millió lottózót regisztráltak a kasszáknál. Iowa állam egyes üzleteiben már pénteken elfogytak a szelvények, újakat kellett rendelni – mondták az illetékesek.

Ha a szombat esti húzáson sem találtja el senki az 5+1 számot, jövő szerdán akár 1,3 milliárd dollárra hízhat a főnyeremény. „Soha nem láttunk ilyen nagy összegű jackpotot. Számunkra is új ez az élmény” – mondta Gary Grief, a texasi lottó igazgatója.

Az eddigi legnagyobb jackpot 656 millió dollár volt az Egyesült Államokban, amelyet 2012 márciusában három nyertes vitt el a Mega Millions elnevezésű lottón. A Powerballt az Egyesült Államok 44 tagállamában, valamint a szövetségi területen lévő Washingtonban, továbbá Puerto Ricóban és az Amerikai Virgin-szigeteken lehet játszani.

A szerkesztő ajánlja

Arday Attila

Felelősei most sincsenek a kézilabdakudarcnak, „csak Vranjes tehet róla”

Alárendelt helyzetbe került a magyar válogatott a Veszprémhez képest, pedig lehetne másképp is. Elemzés.

Gabay Balázs

Fucsovics: Attól függ a győzelem, mennyire hiszel magadban

A top 20-as játékosok hozzáállásáról, a fullasztó ausztrál hőségről és Patrick Mouratouglou gratulációjáról is beszélgettünk a teniszezővel.

B. Kovács Gergely

Petike fülfolyása és állandó pittyegésterror a vonatokon

A csend manapság luxuscikk, de a MÁV tájékoztatása szerint 2019-től itthon is üzembe helyezik a csendes kocsikat.