Kínai halászokat vettek őrizetbe

TK

2012. április 30., hétfő 13:13

A dél-koreai parti őrség őrizetbe vett kilenc kínai halászt, miután utóbbiak megtámadták és megsebesítették a hajójukat ellenőrzés céljából feltartóztató dél-koreai hivatalos személyeket.

A parti őrség hétfői közlése szerint a négy hivatalnok illegális halászat gyanúja alapján lépett a Sárga-tengeren tartózkodó kínai halászhajó fedélzetére. A halászok furkósbotokkal és egyéb eszközökkel támadtak rájuk. Ennek során egy dél-koreai a tengerbe esett, de végül kimentették. Három társa az ütlegek következtében a fején, karján és a lábán sérült meg. Őket helikopterrel szállították kórházba. A kilenc kínai halászt, akik megpróbáltak elmenekülni, őrizetbe vették és a parti őrség támaszpontjára szállították.

Korábban a szöuli kormány felszólította Kínát, hogy határozottabban lépjen föl az illegális halászat ellen. A demars előzményeként tavaly decemberben egy kínai halász megölte a dél-koreai parti őrség egy tagját. A halászt 30 évi börtönre ítélték.

Forrás: MTI

A szerkesztő ajánlja

Hutter Marianna

Lázár János: Akit Gyurcsány támogat, az a szememben nem vásárhelyi

A miniszter szerint úgy viselkedtünk, ahogy a Rákosi-diktatúrában volt szokás. A vásárhelyi választásról beszélgettünk.

Kuthi Áron

Nincs pénz a magyar múlt megmentésére

Nem csak templomokból áll az épített örökség a Kárpát-medencében. A megőrzésre a végtelen mennyiségű pénz is kevés volna.

Koncz Tamás

Méregdrága nyári elittábor a kormánytagok gyerekeinek

Kerényi Imre miniszterek trónörököseit várja a vörösberényi kolostorba, hogy ott körtáncot lejtsenek, és római stílusú hadi bemutatót tartsanak.

Vég Márton

Az Iraki Kurdisztánból származó negyvenéves Ismael jól érzi magát Magyarországon

A vámosszabadi befogadóállomáson élő férfi egy kicsit beszél magyarul, és nem akar továbbutazni Németország felé. Riport.