Kiszabadították az orvosnőket

NT

2012. június 2., szombat 09:18, frissítve: szombat 11:59

Kiszabadították a múlt héten elrabolt két külföldi orvosnőt az afgán különleges erők az ország északkeleti részén – közölte egy afgán kormányzati illetékes szombaton.

A segélymunkások – egy brit és egy kenyai orvosnő, valamint három afgán munkatársuk – a Medair svájci segélyszervezet alkalmazásában állnak, és a múlt héten rabolták el őket, amikor Badahsán tartomány árvíz sújtotta területére igyekeztek. „A katonák sikeres műveletet hajtottak végre, mind az öt segélymunkás kiszabadult” – közölte Samul Rahmán Samsz, Badahsán tartomány kormányzóhelyettese.

Mohammed Ahmadzai, a tartományi biztonsági erők szóvivője elmondta, hogy az akcióban a különleges erők öt emberrablóval végeztek, és a kiszabadított túszok jól vannak.

Forrás: MTI

A szerkesztő ajánlja

Kuthi Áron

Nincs pénz a magyar múlt megmentésére

Nem csak templomokból áll az épített örökség a Kárpát-medencében. A megőrzésre a végtelen mennyiségű pénz is kevés volna.

Koncz Tamás

Méregdrága nyári elittábor a kormánytagok gyerekeinek

Kerényi Imre miniszterek trónörököseit várja a vörösberényi kolostorba, hogy ott körtáncot lejtsenek, és római stílusú hadi bemutatót tartsanak.

Vég Márton

Az Iraki Kurdisztánból származó negyvenéves Ismael jól érzi magát Magyarországon

A vámosszabadi befogadóállomáson élő férfi egy kicsit beszél magyarul, és nem akar továbbutazni Németország felé. Riport.

Pethő Tibor

Jolika, az ÁVH keblein nevelkedett, gépírónőből lett belügyes nagyasszony

Császárné Lábass Jolán jelképpé nemesült. A képmutatás, a szembenézés kudarcának jelképévé.