Kölni karnevál: már hat szexuális támadást jelentettek

MTI

2016. február 4., csütörtök 21:30, frissítve: csütörtök 21:32

A tavalyinál kevesebb incidenst regisztráltak Kölnben a karneváli szezon elején a németországi nagyváros rendőrségének csütörtöki közleménye szerint.

A karnevál első napján kora este készített előzetes mérleg alapján az egy évvel korábbinál „jelentősen kevesebb” feljelentést tettek és „jelentősen kevesebb” embert kellett kitiltani a szabadtéri rendezvényekről.

A közlemény szerint hat szexuális támadást jelentettek be a rendőrségnél. Az egyik esetben két egyelőre ismeretlen elkövető molesztált egy 42 éves belga televíziós újságírónőt, aki éppen élő adásban közvetített a karneválról. Egy másik esetben egy biztonsági őr 25 euró megfizetése vagy egy csók ellenében akart beengedni egy nőt egy rendezvényre. A további esetek nők „illetlen megérintésével”, illetve „szexuális alapú sértegetésével” kapcsolatosak – közölte a kölni rendőrség.

Az összesítés szerint kora estig a rendőrök „21 szabadságkorlátozó intézkedést foganatosítottak”.

Nők farsangja

Kölnben csütörtökön 11 óra 11 perckor kezdődött el a karneváli szezon a Nők farsangja néven is ismert népünnepéllyel. Az utcai mulatságok február 9-ig tartanak. A biztonsági intézkedéseket a szilveszterkor nők ellen elkövetett szexuális támadások és rablások miatt megszigorították, a városban két 12 órás műszakban összesen több mint kétezer rendőr ügyel a biztonságra.

Szilveszter éjszakáján a 16 német tartomány közül 12-ben történtek csoportosan elkövetett szexuális molesztálások és rablások, és nők sérelmére elkövetett szexuális molesztálással súlyosbított rablások. Az eddig azonosított feltételezett elkövetők néhány kivételtől eltekintve külföldiek, többségük észak-afrikai. A legtöbb eset Észak-Rajna-Vesztfáliában, illetve Kölnben, a tartomány legnépesebb városában történt, ahol már ezernél is több feljelentést tettek.

A szerkesztő ajánlja

Hutter Marianna

Lázár János: Akit Gyurcsány támogat, az a szememben nem vásárhelyi

A miniszter szerint úgy viselkedtünk, ahogy a Rákosi-diktatúrában volt szokás. A vásárhelyi választásról beszélgettünk.

Kuthi Áron

Nincs pénz a magyar múlt megmentésére

Nem csak templomokból áll az épített örökség a Kárpát-medencében. A megőrzésre a végtelen mennyiségű pénz is kevés volna.

Koncz Tamás

Méregdrága nyári elittábor a kormánytagok gyerekeinek

Kerényi Imre miniszterek trónörököseit várja a vörösberényi kolostorba, hogy ott körtáncot lejtsenek, és római stílusú hadi bemutatót tartsanak.

Vég Márton

Az Iraki Kurdisztánból származó negyvenéves Ismael jól érzi magát Magyarországon

A vámosszabadi befogadóállomáson élő férfi egy kicsit beszél magyarul, és nem akar továbbutazni Németország felé. Riport.