Kommandósok szabadították ki a forgatócsoportot

PR

2012. augusztus 16., csütörtök 20:13

Megtámadták és kilenc órán keresztül fogva tartották a német ARD tévécsatorna forgatócsoportját Kínában, amikor egy gyárban riportot készítettek a környezetszennyezésről – közölte a tévétársaság csütörtökön.

Az ARD tudósítója, Christine Aldehardt azt állította, hogy kommandósok szabadították ki őket a Csengcsou városában található gyár étkezdéjéből, miközben kint a munkások azt skandálták: „Halál a külföldi kémekre!”

A riporter elmondása szerint a gyár biztonsági őrei vették őrizetbe a négytagú forgatócsoportot, a tévések sofőrjét és egy aktivistát, miközben a tévések az ipari vegyszereket gyártó létesítményen kívül filmeztek.

A gyár munkásai egy alkalommal betörtek az étkezdébe, ahol a tévéseket fogva tartották, és elvették a stáb kazettáit, azzal vádolva őket, hogy ipari titkokat filmeztek le. A gyár név nélkül nyilatkozó alkalmazottai hírügynökségi érdeklődésre megerősítették, hogy a stáb ott volt, és megismételték a kémkedésre vonatkozó vádakat.

Forrás: MTI

A szerkesztő ajánlja

Arday Attila

Felelősei most sincsenek a kézilabdakudarcnak, „csak Vranjes tehet róla”

Alárendelt helyzetbe került a magyar válogatott a Veszprémhez képest, pedig lehetne másképp is. Elemzés.

Gabay Balázs

Fucsovics: Attól függ a győzelem, mennyire hiszel magadban

A top 20-as játékosok hozzáállásáról, a fullasztó ausztrál hőségről és Patrick Mouratouglou gratulációjáról is beszélgettünk a teniszezővel.

B. Kovács Gergely

Petike fülfolyása és állandó pittyegésterror a vonatokon

A csend manapság luxuscikk, de a MÁV tájékoztatása szerint 2019-től itthon is üzembe helyezik a csendes kocsikat.