Könnygázzal oszlatta a diákokat a francia rendőrség

MNO

2017. február 23., csütörtök 20:28, frissítve: csütörtök 21:14

Könnygázzal válaszolt a francia rendőrség a diákok tüntetésére Párizsban. A középiskolások legalább tizenhat oktatási intézményt vettek blokád alá csütörtökön a rendőri erőszak ellen tüntetve – írja a BBC.

A középiskolások azért tiltakoztak, mert a rendőrök korábban gumibottal megerőszakoltak egy fekete fiatalt. A diákok kukákat gyújtottak fel, elbarikádozták az iskolák bejáratát, megdobálták a rendőröket, egyes források szerint az egyik intézmény igazgatója is megsérült.

A hatóságok a demonstrációt jogellenesnek minősítették, mivel a tiltakozók nem jelentették be előzetesen. Néhány középiskolást őrizetbe vett a rendőrség.

A fekete fiatal, Theo esete sokkolta a közvéleményt, a fiú egyik pillanatról a másikra csöppent egy rendőrségi ellenőrzésbe, amelyben kábítószer-terjesztőkre vadásztak.

Legolvasottabb cikkek

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.