Könnygázzal oszlatta a diákokat a francia rendőrség

MNO

2017. február 23., csütörtök 20:28, frissítve: csütörtök 21:14

Könnygázzal válaszolt a francia rendőrség a diákok tüntetésére Párizsban. A középiskolások legalább tizenhat oktatási intézményt vettek blokád alá csütörtökön a rendőri erőszak ellen tüntetve – írja a BBC.

A középiskolások azért tiltakoztak, mert a rendőrök korábban gumibottal megerőszakoltak egy fekete fiatalt. A diákok kukákat gyújtottak fel, elbarikádozták az iskolák bejáratát, megdobálták a rendőröket, egyes források szerint az egyik intézmény igazgatója is megsérült.

A hatóságok a demonstrációt jogellenesnek minősítették, mivel a tiltakozók nem jelentették be előzetesen. Néhány középiskolást őrizetbe vett a rendőrség.

A fekete fiatal, Theo esete sokkolta a közvéleményt, a fiú egyik pillanatról a másikra csöppent egy rendőrségi ellenőrzésbe, amelyben kábítószer-terjesztőkre vadásztak.

A szerkesztő ajánlja

Ficsor Benedek

Távolodás a politikától: a konszolidálódó MMA a Fekete-korszak után

Fekete György távoztával új korszak köszönt az akadémiára, de fiatalok nélkül hosszú távon bajosan működhet a köztestület.

Makrai Sonja, Ficsor Benedek, Vékony Zsolt

Hagyjuk tönkremenni az egyik legnagyobb építészünk műveit

Bierbauer (Borbíró) Virgil irányítása mellett épült újjá Budapest a második világháború után, ma mégis csupán két fő műve őrzi emlékét.

Lukács Csaba

Egy éjszaka a bécsi migránshotelben

Sötétedés után sétáltunk az osztrák főváros azon kerületében, ahol Lázár János fényes nappal is csak halkan mert beszélni.

Kósa András

„Maffiaállamban élünk, erre kellett rájönnünk az elmúlt hetekben”

Szlovákiában mélyreható és a jelek szerint pozitív változások indulhatnak Ján Kuciak újságíró meggyilkolása következtében.