Könnygázzal oszlatták az Erdogan ellen tüntetőket

MTI

2016. november 5., szombat 15:43, frissítve: szombat 16:02

Vízágyút és könnygázt vetettek be szombaton a török hatóságok Isztambulban tüntetők ellen, hogy távol tartsák az aktivistákat a Cumhuriyet című ellenzéki lap székhelyétől – jelentette a Reuters brit hírügynökség egyik helyszínen lévő tudósítója.

A Reuters egy másik újságírója szerint könnygáz lepte el Isztambul Sisli nevű negyedének néhány utcáját, miközben rendőrségi helikopterek köröztek a helyszín felett.

Az emberek mindössze órákkal azt követően vonultak utcára, hogy a török hatóságok elrendelték a kormánykritikus újság hét elején őrizetbe vett főszerkesztője és nyolc újságírója letartóztatását. Emellett a kurdokat támogató Népek Demokratikus Pártja (HDP) újabb kilenc tisztségviselőjét vették őrizetbe, miután a párt két társelnökét már péntek reggel előzetes letartóztatásba helyezték. Minderre a július 15-e sikertelen puccskísérletet követő terrorellenes vizsgálatok keretében került sor, ami a Nyugat éles bírálatát váltotta ki.

A szerkesztő ajánlja

Hutter Marianna

Az első Orbán-kormány jelölte Zaid Naffát a tiszteletbeli konzuli posztra

A jordán üzletember már abban az időszakban is elbukott a magyar állampolgársághoz szükséges nemzetbiztonsági átvilágításon.