Könnygázzal oszlatták az Erdogan ellen tüntetőket

MTI

2016. november 5., szombat 15:43, frissítve: szombat 16:02

Vízágyút és könnygázt vetettek be szombaton a török hatóságok Isztambulban tüntetők ellen, hogy távol tartsák az aktivistákat a Cumhuriyet című ellenzéki lap székhelyétől – jelentette a Reuters brit hírügynökség egyik helyszínen lévő tudósítója.

A Reuters egy másik újságírója szerint könnygáz lepte el Isztambul Sisli nevű negyedének néhány utcáját, miközben rendőrségi helikopterek köröztek a helyszín felett.

Az emberek mindössze órákkal azt követően vonultak utcára, hogy a török hatóságok elrendelték a kormánykritikus újság hét elején őrizetbe vett főszerkesztője és nyolc újságírója letartóztatását. Emellett a kurdokat támogató Népek Demokratikus Pártja (HDP) újabb kilenc tisztségviselőjét vették őrizetbe, miután a párt két társelnökét már péntek reggel előzetes letartóztatásba helyezték. Minderre a július 15-e sikertelen puccskísérletet követő terrorellenes vizsgálatok keretében került sor, ami a Nyugat éles bírálatát váltotta ki.

A szerkesztő ajánlja

Ficsor Benedek

Távolodás a politikától: a konszolidálódó MMA a Fekete-korszak után

Fekete György távoztával új korszak köszönt az akadémiára, de fiatalok nélkül hosszú távon bajosan működhet a köztestület.

Makrai Sonja, Ficsor Benedek, Vékony Zsolt

Hagyjuk tönkremenni az egyik legnagyobb építészünk műveit

Bierbauer (Borbíró) Virgil irányítása mellett épült újjá Budapest a második világháború után, ma mégis csupán két fő műve őrzi emlékét.

Lukács Csaba

Egy éjszaka a bécsi migránshotelben

Sötétedés után sétáltunk az osztrák főváros azon kerületében, ahol Lázár János fényes nappal is csak halkan mert beszélni.

Kósa András

„Maffiaállamban élünk, erre kellett rájönnünk az elmúlt hetekben”

Szlovákiában mélyreható és a jelek szerint pozitív változások indulhatnak Ján Kuciak újságíró meggyilkolása következtében.