Közel tízezren kapták el a kanyarót Romániában

MN

2017. szeptember 22., péntek 20:57, frissítve: péntek 21:32

Ismét emelkedik a kanyarós megbetegedések száma Romániában: az elmúlt hét péntekig összesen 9289 esetet regisztráltak, 56-tal többet, mint az előző héten – írja a román közszolgálati hírügynökség, az Agerpres magyar nyelvű hírszolgálata az Országos Közegészségügyi Intézet (INSP) közlése alapján.

Eddig 34-en vesztették életüket a járvány miatt. A legutóbb haláleset két héttel ezelőtt történt: egy öt hónapos, Neamt megyei csecsemő vesztette életét kanyaró miatt.

Románia 41 megyéjéből jeleztek kanyaróvírussal történt fertőződést, a legtöbb megbetegedést a Bánságból: Temes (1228), valamint Krassó-Szörény (1111) és Arad megyéből (1014) jelentették.

A román kormány már augusztusban elfogadta a lakosság beoltásáról és az oltások finanszírozásáról szóló törvénytervezetet. A várhatóan 2018. január 1-jével életbe lépő jogszabály a parlament elfogadására vár.

Legolvasottabb cikkek

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.