Közös cellába került a volt miniszter és az exállamfő + Képek

BL

2011. december 7., szerda 17:06

Megkezdte hétéves börtönbüntetésének letöltését szerdán Móse Kacav, Izrael korábbi államfője.


A 66 éves egykori politikust munkatársnői feljelentése alapján vették őrizetbe 2009-ben. A felperesek azt állították, hogy Kacav miniszterként megerőszakolta egy női beosztottját, majd államfőként szexuálisan zaklatta két munkatársnőjét. Egy tel-avivi bíróság tavaly ősszel – hosszas jogi huzavona és fellebbezések után – bizonyítottnak látta a vádpontokat, és hét év letöltendő szabadságvesztésre ítélte a vádlottat, aki mindvégig hangoztatta ártatlanságát. Az ítéletet a múlt hónapban helybenhagyta az izraeli legfelsőbb bíróság.

Fotó: Reuters

 

Kacavnak a Tel-Avivtól délre fekvő Maaszijahu börtönbe kellett bevonulnia. Az intézményen belül abban a szárnyban helyezték el, ahol ortodox zsidó őrizetesek töltik büntetésüket. A raboknak itt kötelező a vallásról szóló művek napi tanulmányozása; újságot nem olvashatnak, és televíziót sem nézhetnek. Kacav cellatársa egy „régi ismerőse” lesz: Slomo Beniszri egykori egészség- és szociálisügyi miniszter, aki vesztegetés miatt négy évet kapott. Mint a börtönigazgatóság közölte, Kacavot éjjel-nappal megfigyelés alatt tartják, hogy megakadályozhassák esetleges öngyilkossági kísérletét.

Fotó: Reuters

A szerkesztő ajánlja

R. Kiss Kornélia

Apátia lett úrrá a baloldali bicskei ellenzéken

A szír származású jelölt a migránskampány miatt visszalépett, a másik szocialista is idő előtt visszavonulna. Csak a Jobbik száll szembe a Fidesszel.

Katona Mariann, Hutter Marianna

Szél tanácsadója: Kósa azt mondta, magyar vagyok, nem afgán

Megszólalt a tanácsadó, akit Szél Bernadett javasolt a nemzetbiztonsági bizottságba.

Lándori Tamás

Sokmilliós támogatást nyert a tornyospálcai apagyilkos

A helyiek azt beszélik, új pirulákat írt fel orvosa az elkövetőnek újabb szörnyű tette előtt.