Közzétette a WikiLeaks Macronék kiszivárogtatott e-mailjeit

MTI

2017. július 31., hétfő 21:10, frissítve: hétfő 21:50

Rendszerezett adatbázis formájában közzétette az interneten a WikiLeaks azt a több mint 21 ezer e-mailt, amely Emmanuel Macron francia elnök választási kampánystábjának kulcsfontosságú szereplőihez köthető – jelentette be hétfőn a kiszivárogtató portál.

Az illetéktelen kezekbe került elektronikus levelezés eredetileg májusban, a francia elnökválasztás második fordulója előtti napon került ki ömlesztve a világhálóra, de végül nem volt hatással a szavazás kimenetelére. Macron stábja akkor azt közölte, hogy „nagyszabású és összehangolt” hackertámadás célpontjává váltak.

Az államfő mozgalma, Lendületben a Köztársaság (LREM) hétfőn közölte, hogy a most megjelent, bárki számára könnyedén kutatható adatbázis minden jel szerint megegyezik a választás előtt kiszivárogtatott e-mailek tömegével, és arra figyelmeztetett, hogy a valódi dokumentumok között hamis iratok is felbukkannak.

Francia napilapok, amelyek annak idején átvizsgálták a kiszivárogtatott levelezés tartalmát, nem tudtak semmiféle botrányos részletről beszámolni.

A szerkesztő ajánlja

Szabó Emese

Mint egy régi Trabant: méltatlan állapotok a dél-pesti centrumkórházban

Elavult műszerek, lepusztult épületek, menekülő szakszemélyzet. Siralmas a helyzet.

Kósa András

„Illiberális rezsimekben nincs konszolidáció, még durvább dolgok jöhetnek”

Orbán Viktor egyirányú utcában halad, március 15-ei fenyegetőzése is csak egy újabb állomás volt. Interjú Krekó Péter politikai elemzővel.

Tompos Ádám, Schuszter Csaba

Seszták beismerése és a Tolvajok utcája: megvan Kisvárda „nettó befizetője”

Milyen áron készülnek az ország keleti csücskében búvó kisvárosban a nagy látványberuházások?

Szabó Emese

Az egészség helyett a pálinkafőzés a nemzeti ügy

A betegek nem értik, miért kellene elégedettnek lenniük. A realitásokról Rékassy Balázs egészségügyi közgazdászt kérdeztük. Interjú.