Közzétette a WikiLeaks Macronék kiszivárogtatott e-mailjeit

MTI

2017. július 31., hétfő 21:10, frissítve: hétfő 21:50

Rendszerezett adatbázis formájában közzétette az interneten a WikiLeaks azt a több mint 21 ezer e-mailt, amely Emmanuel Macron francia elnök választási kampánystábjának kulcsfontosságú szereplőihez köthető – jelentette be hétfőn a kiszivárogtató portál.

Az illetéktelen kezekbe került elektronikus levelezés eredetileg májusban, a francia elnökválasztás második fordulója előtti napon került ki ömlesztve a világhálóra, de végül nem volt hatással a szavazás kimenetelére. Macron stábja akkor azt közölte, hogy „nagyszabású és összehangolt” hackertámadás célpontjává váltak.

Az államfő mozgalma, Lendületben a Köztársaság (LREM) hétfőn közölte, hogy a most megjelent, bárki számára könnyedén kutatható adatbázis minden jel szerint megegyezik a választás előtt kiszivárogtatott e-mailek tömegével, és arra figyelmeztetett, hogy a valódi dokumentumok között hamis iratok is felbukkannak.

Francia napilapok, amelyek annak idején átvizsgálták a kiszivárogtatott levelezés tartalmát, nem tudtak semmiféle botrányos részletről beszámolni.

Legolvasottabb cikkek

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.