Kulcsemberét jelölte belbiztonsági miniszternek Trump

MN

2017. október 11., szerda 22:57, frissítve: szerda 23:13

Az egyik legfontosabb fehér házi tanácsadóját, Kirstjen Nielsent jelölheti a belbiztonsági minisztérium (US Department of Homeland Security) élére Donald Trump amerikai elnök – közölte egy kormányzati forrás a Politico című lappal.

A belbiztonsági miniszteré az egyik legfontosabb pozíció az elnöki adminisztrációban: a 2001. szeptember 11. után létrejött minisztériumhoz 240 ezer alkalmazott tartozik, egyebek mellett felelős a határőrizetért, reptéri biztonságért, a katasztrófavédelemért és a menekültügyért is.

A 45 éves Nielsen kiberbiztonsági szakértő és jelentős tapasztalata van biztonsági területen. Korábban John Kelly belbiztonsági miniszter kabinetfőnöke volt, majd mikor a felettese vette át az elnöki kabinetfőnök pozícióját, vele tartott a Fehér Házba, és ő volt a második ember a visszavonuló tengerészgyalogos-tábornok mögött.

Legolvasottabb cikkek

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.