Legalább három embert késeltek meg egy KKK-gyűlésen

MNO

2016. február 28., vasárnap 11:44, frissítve: vasárnap 11:44

A kaliforniai Anaheimben csaptak össze a szélsőjobboldali szervezet tagjai ellentüntetőkkel, tizenhárom embert tartóztattak le.

Szombaton a Kalifornia állambeli Anaheim egyik parkjában tartott volna gyűlést a rasszista Ku-Klux-Klan, ám ellentüntetők támadtak rájuk – írja a BBC. Az összecsapásban legalább három embert késeltek meg, tizenhárom embert pedig őrizetbe vettek – KKK-tagokat és ellentüntetőket egyaránt. Az egyik megkéselt személy állapota súlyos.

A KKK-gyűlés előtt már órák óta zajlott az ellentüntetés, ám amikor a hat KKK-tag konföderációs zászlókkal és „A fehérek élete számít” feliratú transzparensekkel megérkezett, az ellentüntetők rájuk támadtak. A fadarabokkal felfegyverkezett ellentüntetők elkezdték ütni és rugdosni a klántagokat, amikor a rendőrök közbeléptek.

Egy szemtanú szerint a rasszista szervezet tagjai „az életükért küzdöttek”. Egy másik szemtanú pedig azt mondta: „Erre semmi szükség nem volt, hagyni kellett volna a tüntetni a klántagokat. Ez Amerika, itt szólásszabadság van.” Egy harmadik szemtanú elmesélte, hogy amikor megkérdezte az egyik klántagot, milyen érzés, hogy egy zsidó mentette meg, a férfi így felelt: „Köszönöm.”

18

Figyelem! Ez a tartalom olyan elemeket tartalmazhat, amelyek a hatályos jogszabályok kategóriái szerint kiskorúakra károsak lehetnek.

  • Ha ön elmúlt 18 éves, az "Elmúltam 18 éves" gombra kattinthat, és a tartalom az ön számára elérhető lesz.
  • Ha ön nem múlt el 18 éves, kattintson a "Nem vagyok még 18 éves" gombra, így ez a tartalom az ön számára nem lesz elérhető.

A szerkesztő ajánlja

Pethő Tibor

Jolika, az ÁVH keblein nevelkedett, gépírónőből lett belügyes nagyasszony

Császárné Lábass Jolán jelképpé nemesült. A képmutatás, a szembenézés kudarcának jelképévé.

Favero-Fürjész Judit Éva

80 éves Adriano Celentano, aki nem fél a politikától

„Ma mindenki fél a szavaktól, csak olyan dolgokat lehet mondani, amelyek senkit nem zavarnak” – vallja a népszerű olasz énekes-színész.

Lukács Csaba

Sokkoló képek Venezuelából, a buszsofőrből lett baloldali vezér hazájából

A caracasi magyarok naponta küldik az ijesztőnél ijesztőbb híreket az árak és a dollárárfolyam alakulásáról.

Lakner Dávid

Kicsit kívülre kellett szorítani a színészt

A Testről és lélekről című film főszereplője, Borbély Alexandra szerint merni kell nagyot gondolni. Interjú.